W systemie AllDrive (premiera w Rivalsie, ulepszone ma być w NFS'15) masz 8 graczy w sesji (jeżeli nie ma graczy są podmieniani na boty) i nie ma rozkazów z góry, że będzie jakiś wyścig i musisz go jechać tylko jest pełna dowolność. W takim razie na multi i tak każdy kroczył własną ścieżką, więc grę z kimś było strasznie trudno ustalić. Na dodatek, aby wziąć razem udział w wyścigu trzeba razem stanąć na polu startowym. (nie wspominając już o braku dedykowanych serwerów i migracjach hostów...)
Z kolei w MW'12 istniały rozkazy z góry, tzn. trzeba było dojechać do wyznaczonego punktu spotkania (jak nie dojechałeś to teleportowało cię) i musiałeś jechać wyścig. Z tego powodu multi działało jak maszynka i po dziś dzień jest odwiedzane przez graczy. I to mi się podobało.
Trochę się natrudzili :) i jeszcze dźwięk samych opon nagrywali! Nie wiem jak to wpłynie na odbiór dźwięku, aż tak słychać opony podczas jazdy samochodem? Bo ja zazwyczaj słyszę tylko silnik, a oponę tylko gdy się psuje :P
Trochę je było słychać w becie, ale nie było to aż tak słyszalne jak w GT6 lub NFS:TR. ;) Niemniej jednak, fajny detal, miło, że o takie rzeczy dbają :)
NFS otrzyma w dniu premiery paczke o wielkości 200MB. Póki co nie ma żadnych informacji co zmienia :)
Zapewne jak to w DOP jakieś małe fixy, których nie udało im się wprowadzić przed wysyłką gry do tłoczni :)
to będzie symetryczne odbicie vinyli , mówili o tym że odrazu wyjdzie paczka bo już nie dadzą rady ogarnać przed premierą.
no i to zrozumiem :) ciekawe ile będzie ważyć na PC
Nad portem PC-towym jeszcze trwają prace i większość poprawek, którą trzeba będzie na konsolach pobierać, na komputerach osobistych znajdzie się od samego początku w danych gry ;) Day One Patch nie musi pojawiać się zawsze ;)
Nad tym dźwiękiem to na serio popracowali :D Posłuchajcie jak strzela tłumik :D
[movie=youtube]mhEXJwetthI[/movie]
O W PI*DU <3 BIEREM TO AAAGRH <orgazm>
Też śmigałem w becie R-34 i faktycznie brzmi niesamowicie :P ale za to bardzo się zawiodłem na Huracanie , słabe brzmienie ma : (
Czy w grze jest tryb photo mode czy twórcy znowu to olali? Ostatnio jakiś koleś dla EA robił screeny w grze pytanie czy to opcja dla każdego czy dla promocji gry jedynie i my w grze tego nie dostaniemy?
Admin admina poprawił :D też chciałbym photo mode, robienie zdjęć autom to niesamowita sprawa :)
Kamerę można w trakcie jazdy swobodnie obracać, gdy zatrzymamy samochód po chwili kamera zacznie poruszać się dookoła niego jakby trzymana była w ręce, można wtedy wykonać snapshota, lub/i zrobić screena. Tak to było w becie i tak pewnie zostało, bo gra przez all-drive znowu nie ma pauzy.
Jest jakieś video pokazujące to? Można regulować kąty i perspektywę, przybliżenie oddalenie jak chociażby w The Run? The Run miał świetny photo mode, chciałbym podobny w NFS.