Oh no! Where's the JavaScript? Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.
Need for Speed Zeal
Need for Speed Unbound
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) Remastered
Need for Speed: Heat
Need for Speed: Payback
Need for Speed: Edge
Need for Speed (2015)
Need for Speed: No Limits
Need for Speed (film)
Need for Speed: Rivals
Need for Speed: Most Wanted (2012)
Need for Speed: The Run
Shift 2: Unleashed
Need for Speed: Hot Pursuit (2010)
Need for Speed: World
Need for Speed: Nitro
Need for Speed: Shift
Need for Speed: Undercover
Need for Speed: ProStreet
Need for Speed: Carbon
Need for Speed: Most Wanted (2005)
Need for Speed: Underground 2
Need for Speed: Underground
Need for Speed: Hot Pursuit 2
Need for Speed: Porsche 2000
Need for Speed: Road Challenge
Need for Speed III: Hot Pursuit
Need for Speed II
The Need for Speed
30 LAT SERII NFS
Forum dyskusyjne

Need for Speed Payback - ogólnie

Ostatnia aktualizacja 6 lata temu
Gregi
Gregi 
Czempion
Dodano 7 lata temu
Podaj źródło ze statystykami, chętnie przejrzę. Z góry mówię, że ani nie potwierdzam ani nie zaprzeczam, chcę poznać twardy dowód.
Yosimoro
Yosimoro 
Amator
Dodano 7 lata temu
Mogą dodać jeszcze 20 samochodów. I co z tego? Niestety, ta gra ma masę innych problemów, które są w mechanice i jest za późno aby to zmienić. np. system tuningu za pomocą kart, system jazdy - drifitng to porażka, a normalne wyścigi są idiotyczne, szybciej jeździ się driftując w zakrętach, zamiast normalnie w nie wchodząc. Policja to tez porażka, bo automatycznie przestają cie ścigać po przekroczeniu określonego punktu. Mikropłatności też nie powinno być. Nie po to kupujesz grę za ponad 200 zł., żeby jeszcze do niej dopłacać. I tak wiem, nie trzeba dopłacać do tej gry, aby ją bez problemu przejść. Ale mimo wszystko, to raczej niedobrze świadczy o EA.

Przez ostatnie kilka lat nic się nie zmieniło. EA jak doiło, tak doi klientów, bo są debilami (tak jak ja, bo kupiłem tę grę). Ale abstrahując od tego wszystkiego, najgorsze jest to, że mają głęboko gdzieś klientów i nie słuchają naszych sugestii. I tego najbardziej nie rozumiem. Masa ludzi chce gry NFS w stylu MW 05', Underground, Pro Street. Wszyscy wiedzą, żeby się to sprzedało, a my bylibyśmy zadowoleni, a oni i tak wciskają gnioty. Mam wrażenie, że co roku mają zebranie na którym zakładają się między sobą, że w tym roku zrobią jeszcze większe gówno, a i tak będzie się to sprzedawało. Póki co im się to udaje. Jak dla mnie ta seria sięga, a raczej już sięgnęła dna. Pozostaje się cieszyć poprzednimi częściami i żyć przez ich pryzmat. No ale nic, kończę swój wywód, który nic nie zmienia i idę się rozglądać za innymi grami.
Gregi
Gregi 
Czempion
Dodano 7 lata temu
Jeżeli nie słuchają graczy, to dlaczego pojawiła się fabuła, wrócił tuning wizualny po HP, MW'12 i Rivalsie, są kibice przy drodze... Wszystkiego nie spełnili, owszem, ale widać że to co byli w stanie zrobić zgodnie z naszymi próbami to zrobili. Podejrzewam że na mikropłatności raczej rękę położyli zarząd i inwestorzy, a nie samo studio - w studiach zazwyczaj siedzą ludzie pełni pasji i dobrych chęci, niestety te są duszone przez osoby wyżej i ich księgowych.
Yosimoro
Yosimoro 
Amator
Dodano 7 lata temu
Masz rację, ale gdyby za grę odpowiedzialne byłoby Codemasters, albo CDPR, to dopiero wtedy zobaczylibyśmy pełnoprawnego NFS'a a nie to coś. Zawsze można zrobić coś lepiej.
Inventer89
Inventer89 
Super Admin
Dodano 7 lata temu
Studia odpowiedzialne za NFSa długo się nie wsłuchiwały w graczy. Przełom nastąpił po NFS 2015 i widzimy kontynuację w Payback. Wydaje mi się, że mikropłatności (których też nienawidzę w płatnych grach) nie było decyzją Ghost, tylko EA, a studio po prostu musiało się dostosować. Ciekawi jednak dlaczego z pościgów zrobili próby czasowe z policją, skoro taki otwarty teren aż się prosi o pościgi bez żadnych barier. No i cały czas, niestety nieudolnie próbują skopiować multiplayera z Most Wanted.

Przeglądałem ankietę, którą przygotowałem dla Was rok temu i w gruncie rzeczy Payback spełnił prawie wszystkie Wasze zachcianki. Za kilkanaście dni pojawi się podsumowanie tej ankiety na portalu, bo myślę, że warto do tego wrócić i przy okazji zapowiedzieć następną, podobną ankietę, ale z jeszcze większą liczbą pytań, bo uzupełnioną o pytania dotyczące Paybacka.
B
Bigsnoke05 
Obserwator
Dodano 7 lata temu
[movie=youtube]pjtx3H1T6dE[/movie] ciężarówka i naczepa najlepsza ☺
Yosimoro
Yosimoro 
Amator
Dodano 7 lata temu
Nawet fajnie to wygląda :)
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Bc6WOMxiv8A[/movie]
S
SlavicBoy 
Uliczny kierowca
Dodano 7 lata temu
Rozumiem że w aktualizacji dodadza Fordy Explorery policyjne czy to są jakieś odblokowane ukryte pliki?
Radzio
Radzio 
Super Admin
Dodano 7 lata temu
Podejrzewam, że to było w planach, ale zrezygnowali i ich nie zobaczymy.
i.imgur.com/FrOlLrY.png
S
SlavicBoy 
Uliczny kierowca
Dodano 7 lata temu
To kiepsko bo brakuje tych aut policyjnych przeskok na ciężkie swatowe suvy jest za szybki ja nie wiem ale oni mają dar do wycinania dobrej zawartości z gry a zostawiają dyskusyjne rozwiązania za to :/
Gregi
Gregi 
Czempion
Dodano 7 lata temu
To jak, dostanę te moje upragnione statystyki dotyczące sprzedaży?
S
SlavicBoy 
Uliczny kierowca
Dodano 7 lata temu
To jeden z największych rynków gamingowych link

Połączony z 05-12-2017 18:16:
Jak ma grę która nie ma nawet miesiąca to tragiczny wynik sprzedażowy.
Gregi
Gregi 
Czempion
Dodano 7 lata temu
Dziękuje bardzo. Czy miejsce takie jakie jest faktycznie jest tragiczne, nie wiem. Najważniejsze aby gra zwróciła koszty produkcji, mam nadzieję że nie będziemy musieli się pożegnać z serią jeżeli EA stwierdzi że NFS jest nagle nierentowny, ale wydaje mi się że na razie nie ma się czego obawiać.
Radzio
Radzio 
Super Admin
Dodano 7 lata temu
Nie, Need for Speed to jedna z najważniejszych marek dla EA i nawet jeśli sprzedaż będzie beznadziejna to nie zrezygnują z niej. Co najwyżej mogą zmienić studio albo zrobić przerwę 3 lat. Ale moim zdaniem nie ma się czego obawiać i następny NFS wyjdzie w 2019 od Ghost Games :)
i.imgur.com/FrOlLrY.png
Inventer89
Inventer89 
Super Admin
Dodano 7 lata temu
Niestety nie wiem ja wygląda sprzedaż poszczególnych gier EA. NFS jest na pewno powyżej Dragon Age i Mass Effect, powinna być powyżej Battlefronta i TitanFalla i na pewno poniżej FIFY, NFL, NBA i NHL. Ale czy jest wyżej od BFa?

Połączony z 05-12-2017 21:43:

Cytat

Radzio napisał(a):

Nie, Need for Speed to jedna z najważniejszych marek dla EA i nawet jeśli sprzedaż będzie beznadziejna to nie zrezygnują z niej. Co najwyżej mogą zmienić studio albo zrobić przerwę 3 lat. Ale moim zdaniem nie ma się czego obawiać i następny NFS wyjdzie w 2019 od Ghost Games :)

Wyrobią się w dwa - najwyżej dostaniemy skopiowaną carlistę :D

Ale tak poważnie - z 50-60 samochodów, które się nie "przeterminują" wraz z tuningiem już mają gotowych i mają moją zgodę na przekopiowanie ich do NFS 2019.
S
SlavicBoy 
Uliczny kierowca
Dodano 7 lata temu
Niech się lepiej skupią na usprawnianiu paybacka i nie mysla nawet o kolejnej części, do 2019 to powinien być wspierany payback a nowa odslona dopiero na konsole nowej generacji 2021-2022, dorobiona, przemyslana, dopieta na ostatni guzik i to wyszloby wszystkim na dobre.
B
Bigsnoke05 
Obserwator
Dodano 7 lata temu
[movie=youtube]qSjStTU8R78[/movie] kolejne auto tym razem udało suę odzyskać plymouth hemi cude jest też film z customizacją plymoutha jednak tylko na pc da się go obejrzeć na tel nie [movie=youtube]yhJvwstRwMo[/movie] i video z plymouth hemi cuda
T
Tociak 
Obserwator
Dodano 7 lata temu
https://www.ea.co...cross-cars
Co o tym sądzicie? Mi najbardziej podoba się ze będą zawody speedlist z driftem.
R
RudyKN46 
Niedzielny kierowca
Dodano 7 lata temu

Cytat

Tociak napisał(a):

https://www.ea.co...cross-cars
Co o tym sądzicie? Mi najbardziej podoba się ze będą zawody speedlist z driftem.

"Speedcross będzie dostępny za darmo dla posiadaczy Edycji Deluxe oraz do kupienia jako osobny dodatek dla reszty graczy. "
Teraz to :@ chyba przegięcie
Powinno być dostępne dla każdego
S
SlavicBoy 
Uliczny kierowca
Dodano 7 lata temu
Niby czemu za darmo? Do tej pory w deluxe nie było nic co usprawiedliwialo dopłatę 80zl teraz przynajmniej pojawia się coś co tłumaczy wyższa cenę zakupu i pisze to jako posiadacz zwykłej wersji. Coś to deluxe musi ponad standard dawać.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.