Mam nadzieję, że mój komp ją pociągnie ; D
Wszystko ładnie pięknie a jak dowalą wymagania to pewnie większość będzie musiała sobie odpuścić..
Ja myślę, że wymagania będą podobne jak u Maksymiliana Bólewicza, może trochę wyższe. :P Jakoś nie widzę kolosalnej różnicy graficznej między tymi grami.
.
Dokładnie a i silniczek będzie prawdopodobnie mniej wymagający jak ten z GTA IV co nie oznacza że zagramy z uśmiechem na twarzy w GTA V na słabym komputerze. Najlepiej dwurdzeniak i do tego minimum 4giga ram oraz jakaś dobra karta obsługująca directx 11 i najlepiej posiadająca 3D.
Dzisiaj na jutro pewnie czekam bez strachu,
Wita mnie świt, witam go na luzaku,
Radości łzy i smutku pół na pół,
Cały czas życiu stawiam czoła bez strachu!
Czy mniej wymagający - nie powiedziałbym. Za to optymalizacja może się polepszyć i to znacznie. Ze względu na wielkość gry możemy oczekiwać dużej ilości RAM w wymaganiach...
Gra na pewno nie będzie mniej wymagająca, bo przecież to ten sam silnik, który wykorzystany był w GTA IV i Max Payne 3. Ja myślę, że Recek ma rację, wymagania będą podobne do tych z Maxa, zwiększy się pewnie zapotrzebowanie na RAM, ze względu na duży, otwarty świat.
Tylko że mając dobry sprzęt będziecie mogli zagrać w GTA V bez ścin na wysokich a w GTA IV się nie dało poprzez zlamioną optymalizację.
Oczywiście, że się dało, płacze o optymalizację GTA IV to totalny bullshit zmyślony przez gimbusów ze słabym sprzętem. Ja u mojego kuzyna grałem na max ustawieniach i żadnych ścin nie było, trzeba po prostu bardzo mocny sprzęt mieć.
Nie każdego stać na nie wiem jaki sprzęt rzędu 5 tysięcy bo na pewno twój kolega musiał mieć za tyle.
Chodzi mi tylko o to że w dzisiejszych czasach postęp techniczny idzie tak szybko że my zwykli ludzie nie możemy nad tym nadążyć zarabiając średnio 1,5 tysiąca zł w Polsce. No sorry ale ja już dorosłem i wiem coś o tym, mi rodzicie kieszonkowego nie dawali. A zarówno sprzęt jak i gry swoje kosztują więc nie każdemu dane jest cieszyć się grą. Kończąc temat, GTA V będzie o wiele lepiej zoptymalizowana niż GTA IV. ;)
No, mało kogo stać na taki sprzęt, na którym GTA IV by dobrze chodziło, ale to nie oznacza, że gra jest źle zoptymalizowana, tylko, że ma wysokie wymagania.
Ale z drugiej strony - na oryginalnym pudełku wymagania jakie są tam podane to sprzęt o jaki dziś nie trudno, a jednak ciężko byłoby na minimalnych ustawieniach odpalić grę na takim PC.
Na pudełku są wymagania minimalne...
GTA IV jest źle zoptymalizowane, to fakt, ale są sposoby aby zwiększyć tą optymalizację. Sam na początku miałem 10-15 FPS, teraz mam 30-60.
Na wszystko jest sposób, na szczęście są opcje na złożenie kompa samemu o połowę taniej niż, gdybyś kupował w sklepie. I własnie przymierzam się do tego, ale trzeba poczekać na wypłatę :)
Muszę przyznać, to co widać na filmie wygląda oszałamiająco. Jeśli on to wszystko sam robi, to wielkie studia powinny się o niego dosłownie bić. :D
.
Mistrz w swoim fachu po prostu.
A ja czekam i czekam na kolejne materiały, po ostatnich ss'ach miał już dawno być filmik, ale jak nie było to sobie jeszcze poczekamy.