W środę 21.03.2018 odwiedziłem EA Polska i trochą sobie pogadaliśmy. Z częścią rzeczy mogę się z Wami podzielić. Część zabiorę do grobu ;)
Najpierw bardzo aktualna sprawa: płatny DLC dla posiadaczy Deluxe. Kupując wersję Deluxe gracz otrzymuje kilka profitów. Wśród nich jest "pakiet dodatkowych misji". 1 pakiet - ten ze Speedcross. To nie jest season pass oferujący wszystkie przyszłe DLC w pakiecie. Czyli wszystko się zgadza, mimo że sam też myślałem, że edycja Deluxe obejmie ten pakiet. Ale jestem przekonany, że za kilka miesięcy pakiet będzie na wyprzedaży za połowę ceny. Więc 10 zł za 2 samochody to nie będzie już duża cena. Pamiętajmy, że samochody w Payback to nie jest 5 minut roboty, jak to było w Rivals. Tutaj programiści muszą popracować nad tym, by pasowały części tuningu wizualnego. Dlatego nie zdziwcie się, jeśli kolejne samochody (jeśli się pojawią) również będą płatne.
Odpowiadając jeszcze na Wasze wątpliwości o aktualizacji. Aktualizacja obejmująca m.in. zmiany w pościgach, 3 nowe wyścigi i naprawienie błędów jest bezpłatna. Płatne są tylko samochody.
Ostatnie zmiany w skrzyniach - przynętach to jedyne wyjście w obecnym systemie pościgowym. Upodobnienie pościgów do tych z Most Wanted 2005 jest niemożliwe w Payback. To wymaga zaprojektowania systemu pościgów od podstaw oraz w przypadku spowalniaczy czy kryjówek trochę innego zaprojektowania/dostosowania otoczenia. Zauważcie, że podczas pościgów nie ma sytuacji, w której gubimy radiowozy (nie licząc zbliżania się do mety).
W przypadku remasterów starszych NFSów sprawę znacie z naszego
FAQ - problemem są licencje np. Toyoty. Nie pojawiłaby się w remasterze, a kto wie czy nie zniknęłyby i inne samochody i części.
Zwróciłem uwagę na spolszczanie niektórych nazw w Payback, nadal niezbyt pociągający tryb multi (cały czas brakuje wyzwań takich jak najdłuższy skok, największa prędkość, itp.) i tryb umożliwiający tworzenie turniejów. W FIFie działa, jest więc szansa, że jeśli ponaciskamy, to i w NFSie będziemy mogli organizować mniejsze lub większe turnieje. Moim zdaniem poza FIFĄ EA trochę przespała e-sport. A chciałbym, by np. w Katowicach odbywał się finał turnieju ligi NFS :)
Nie wiem kiedy premiera Burnouta na PC, ale też czekam :)
Staramy się o mapę w wyższej rozdzielczości, by w końcu oznaczyć wszystkie znajdźki :)
Rozmawialiśmy też o wynikach ankiety, którą wypełnialiście. Cały dokument na dniach opublikujemy na portalu.
Niestety nie da rady zdobyć szczegółowej listy dubbingu, czyli kto konkretnie komu użyczył głosu.
I mam pytanie: czy ktoś z Was wie w którym momencie gry jest
ten wyścig? Muszę przesłać polską wersję tego filmiku pokazującą, że wycięto z polskiej wersji Crossa.