@Kajzer - marzenia :D
Off-top
/Radzio
Marcus Nillson powinien pojawić się na NFSZone i nas zapytać :D
Właśnie przez ostatnie dwa posty upierasz się, że tak jest w każdym przypadku, zdecyduj się.
Słuchanie opinii graczy to dobra rzecz, ale bez przesady. Gracze to ogromna masa ludzi, która w połowie nie ma pojęcia o grach a w drugiej połowie boi się absolutnie wszystkiego czego jeszcze nie widziała. Twórcy gier muszą mieć swoja wizję, muszą być postępowi i muszą czasem zaryzykować, bo gracze tego za nich nie zrobią, a ryzyko wiąże się z możliwością popełnienia błędu.
No ale zobacz jak to czasem jest z niektórymi częściami gier. Pierwsza część jest dobra, natomiast kolejne to po prostu syf tylko dlatego, że pewien Janusz za biurkiem stwierdził, że chce kontynuować serię w tym samym kierunku co poprzedniczki nie zważając na prośby fanów itd. Nigdy tego nie dostrzegłeś? Gry robi się dla ludzi i ludzi powinno się słuchać a nie kogoś kto był teoretycznie kształcony w kierunku tworzenia gier, a tak na prawdę g**** o tym wie. Nie mówię, że jest tak w każdym przypadku.
No, to przecież logiczne, że dyrektor kreatywny jako osoba wykształcona w kierunku tworzenia gier i na tym zarabiająca jest w stanie jedynie pogorszyć grę.
Charakter SI został zmieniony dopiero po ankiecie :P. Przynajmniej mi się tak wydaje. Widziałem parę tweetów z zapytaniem czy obniżą poziom SI, ale nie było jednoznacznej odpowiedzi. I tak masz rację z tym, że chcą się dowiedzieć jaka ma być kolejna część, ale lepiej, że pytają się nam niż jakimś dyrektorom kreatywnym, którzy i tak nic nie poprawią a jedynie pogorszą i rzucą coś w stylu: "Zróbmy HP 2016."
Te zmiany zostały wprowadzone dzięki wsparciu udzielonemu w trakcie trwania bety a nie dzięki ankiecie przeprowadzonej długo po fakcie, w momencie kiedy gra najpewniej jest już w złocie. Pytania w ankiecie były w większości tak ogólne, że ewidentnie widać, że chodzi tylko o zbadanie tendencji. Chcą się dowiedzieć, czy kolejny NFS ma być podobny czy zupełnie inny, tyle.
Co ty Radon gadasz ? XD wypuścili bete a pózniej ankiete żeby poprawić to w następnej części ? Się uśmiałem XD
Zmienili charakter SI , symetryczne vinyle , i jakieś duperele.
Jakie drobne rzeczy zmieniła ta ankieta?
Nie no parę rzeczy zmieniła. Drobnych, ale jednak.
Było o tym wcześniej - ta ankieta nic nie zmieni w nowym NFS, stanowi jedynie feedback potrzebny w tworzeniu kolejnej części.
Wiadomość dla uczestników bety - EA rozsyła na maile link do ankiety odnośnie bety.
czekamy na link do ankiety , ciekawe co w niej będzie :P
beta była późno, a te ankiety to już w ogóle. Chyba pomogą im w tworzeniu dopiero nowego NFSa xd
BTW. Dostałem ankietę i wypełniłem.
A jakie pytania w tej ankiecie? Tak z ciekawości, nie grałem w betę, ale ciekawym o co Duchy pytajo
Był w becie pakiet tuningu NISMO do GTR-a?
Niektóre pytania były głupie. Przykład: W jaki tryb najczęściej grałem (Solo lub alldrive) lub czy podoba Ci się carlista. Dałem im 8, ale czy dając 0 zmieniliby coś do premiery? Może nawet po mieście jako najsłabsze auto preferuję jakąś Carrerę? Reszta pytań była typu "Czy polecisz grę znajomym?" itd. Trochę bez sensu. Najważniejsze informacje zostawiłem w feedbacku i myślę, że zrobiło to też wiele innych użytkowników. Bzdety jednym słowem.
No ładnie, już nie mogę się doczekać ruchu w showroomie :)