Z takich rzeczy pominietych w ankiecie to dodałbym od siebie że w przypadku tuningu wizualnego powinno być dużo części samego producenta czyli zamiast jednego zestawu felg powinny być wszystkie wzory dostępne do danego modelu wzorem The Crew i dodatkowo powinny mieć regulacje rozmiaru bo niektóre są trochę mniejsze ale za to wzór mają niezły i dobrze jest to użyć w aucie. Fajnie byłoby też jakby były inne elementy producenta czyli na przykład w BMW X6 dostępny pakiet offroad z innymi zderzakami a w Golfie GTI zderzaki z Golfa R, w Focusie RS pakiet ST itd, a jeżeli dany model występuje w generacji w wersji po fl to wzorem Mercedesa A klasy i Challengera z Payback powinien dostępny być pakiet sprzed jak i po fl twórcy powoli w niektórych modelach Ida w ten pomysł więc dobrze zastosować to do wszystkich aut
Powinny wrócić kamery filmowe oczywiście opcjonalne żeby cześć nie krzyczała w takich momentach jak przebijanie blokad czy skoki, na wzór MW2005
Po pościgu czy wyścigu powinien być dostępny replay w kamerze filmowej z możliwości zapisu, edycji i podzielenia się nim
Tryb foto powinien być bardziej realistyczny, coś na wzór Drivecluba
Salony samochodowe powinny mieć możliwość wejścia do nich i sprawdzenia auta tam powinny też mieć miejsce wstępnej konfiguracji czyli wybór felg czy wersji auta jak w TDU, przed zakupem powinna być dostępna też jazda probna jak w The Crew . Wiem że to pomysły z innych gier Ale można je wykonać na własny sposób a jak jest coś dobre to czemu nie zaimplementowac u siebie?
Jeszcze co do SUVow w ankiecie jest napisane Max 10 ja bym to zamienil na minimum 10 bo również liczę na większy teren off roadowy i nie wyobrażam sobie tu wtedy braku dużej ilości SUVow bo np przerabianie aut typu civic czy brz wygląda trochę śmiesznie jeśli jakby te auta miały napraws3 terenowe pakiety jak chociażby beetle w superkonstrukcji czy terenowe w The crew to co.innego także SUVow jak najwiecej
Przydało by się więcej felg i aut, o wiele więcej . Autosculpt dostępny w każdej części nadwozia jak w pro street (jeszcze więcej opcji )
Jeszcze coś by się przydało ale zapomniałem :P
Ja bym widział kontynuacje paybacka. Tak, tak, kontynuacja paybacka. Dlaczego? Spiesze z wyjaśnieniem, fabuła była zajebista tylko za krótka. Przyjemnie mi sie ogrywało fabułe i szkoda jakby w kolejnym nfs dali jakies gowno zamiast fabuly. Druga rzecz to sortowanie felg. Denerwuje mnie latanie po calym katalogu felg. Fajnie jak by dali cos na wzor most wanteda z 2005 roku gdzie felgi byly sortowane wedlug producenta. Trzecia sprawa to wiecej aut. W paybacku bylo wedlug mnie troche za malo. Po czwarte- lepszy multiplayer. Gram na PS4 w multika i chcialbym jakies zawody ze mozna z kolega sam na sam wyscig no ale jak skoro trzeba jezdzic te speedlisty. No i piate- Wiecej driftu kurde bo w paybacku za malo bylo
Ps: no i brak tlumaczenia ekip jesli beda...
NFS Payback wg mnie był jednym z najlepszych NFSów w historii. Jednak uważam, że kilka rzeczy powinno zostać poprawionych/dodanych:
- Policja w jeździe dowolnej i wykroczenia do zaliczenia (tak jak w nfs mw 2005)
- Aby ucieczki przed policją nie miały limitu czasowego
- Fabuła, która była bardzo ciekawa, tylko zbyt krótka
- Części do tuningu osiągów - karty w Payback nie były złe, jednak wolałbym powrót tuningu osiągów z NFS 2015
- Możliwości tuningu bardzo przypadły mi do gustu. Dodałbym jedynie:
- Możliwość zdjęcia maski i oświetlenia silnika neonami
- Możliwość dodania głośników w bagażniku
- Możliwość zarówno zmiany rozstawu kół jak i kąta ich pochylenia
- Wsparcie dla "większego grona" kierownic
- Bardziej dopracowany system resetu auta na drogę, aczkolwiek miałem takie sytuacje, kiedy po zderzeniu auto zostało odstawiane w nietrafnych miejscach lub auto wjechało na wyskocznię, wylądowało i resetowało auto przed ową wyskocznię
- Urozmaicony tryb multiplayer - nie tylko wyścigi i drifty. Mogłyby pojawić się również wyzwania (próby prędkości, fotoradary), wyścigi zespołowe, tak jak w nfs mw 2012
W NFS 2019 możemy liczyć na powrót carlisty z Payback (podobnie było w sytuacji NFS 2015 ---> Payback oprócz Ferrari i Toyoty). Ale jak myślicie, będzie to się też tyczyć aut z DLC?
Bardzo prawdopodobne. Pamięta ktoś Carlistę z Carbona + auta z CE i potem ProStreet? Tak zapewne będzie.
Tak na szybko porównałem carlistę Carbona i Pro Streeta i jakoś zbyt wiele nie miały ze sobą wspólnego, tak jak NFS 15 i Payback.
To, że Ghost Games będzie czerpać pełnymi garściami z carlisty Paybacka jest niemal pewne - mają gotowe nie tylko modele samochodów, ale również tuning zewnętrzny. Szkoda by było je zmarnować. Niby jest te 25 lat serii, więc mam nadzieję że nie będą oszczędzać na liczbie samochodów i 100 to będzie takie minimum, bez którego wstyd będzie się pokazać.
Nowy model jazdy bo aktualny to totalna padaka :D
Wiecie co? Tak sobie przysiadłem i zacząłem myśleć na temat najnowszego NFS. Jest premiera i krótki czas po premierze gra traci zainteresowanie, po roku to już w ogóle zainteresowanie moim zdaniem jest ucięte i gra traci wsparcie. A co zrobić by gra długo jeszcze żyła?
Nie wiem jak Wy, ale moim zdaniem możliwość modyfikacji gry i dodawanie zawartości robionej przez fanów mogłyby zapewnić długi żywot grze.
Starsze NFSy zaczynają mieć solidny boom na tego typu rzeczy a z czasem dochodzą i młodsze tytuły które są rozdziewiczane przez moderów XD
Więc moim zdaniem jakby po zakończeniu wsparcia dla NFSa twórcy poszli na rękę fanom i dali możliwość modowania gry, to byśmy się doczekali naprawdę sporej dawki autek, aftermarketów do nich i sporo sporo innego ciekawego stuffu.
Co wy na to?
Myślicie, że w NFS 19 wróci podział samochodów na klasy?
A co sądzicie o jeździe terenowej? Jak dla mnie mogłaby być, ale w mniejszej ilości oraz żeby zwykłe auta nie dawały rady skręcać na szutrze lepiej niż na asfalcie