Porównajmy Merola z Lambo.
McLaren SLR 722
Silnik: V8 5,4 l (5439 cm3), SOHC, SC
Układ zasilania: wtrysk
Średnica × skok tłoka: 97,00 mm × 92,00 mm
Stopień sprężania: 8,8:1
Moc maksymalna: 650 KM (478 kW) przy 6500 obr/min
Moment obrotowy:820 Nm przy 4000 obr/min
0-100 km/h: 3,6 s
Prędkość maksymalna: 337 km/h
Murcielago LP640:
Silnik: V12 6,5 l (6496 cm3), 4 zawory na cylinder, DOHC
Układ zasilania: wtrysk Lamborghini LIE
Średnica × skok tłoka: 88,00 mm × 89,00 mm
Stopień sprężania: 11,0:1
Moc maksymalna: 640 KM (470,5 kW) przy 8000 obr/min
Maksymalny moment obrotowy: 660 Nm przy 6000 obr/min
0-100 km/h: 3,4 s
Prędkość maksymalna: 340 km/h
Pomimo większej mocy u SLR'a Lamborghini osiąga większą prędkość maksymalną. Jednak wszystko może być inne w World'zie. Co na ten temat sądzicie?
S13 a co statystyki mają do powiedzenia w Worldzie? Przecież czy to możliwe, aby Audi TT było szybsze od Caymana? To nie jest możliwe, więc prawdziwe osiągi nie mają znaczenia.
Dokładnie, w Worldzie wszystko może być inaczej, bo przecież jakim cudem Silvia (najlepsze auto T1) może konkurować z niektórymi autami T2? Ponoć są niektórzy co twierdzą, że pokonali nawet M3.
Ciekawostka o jakiej gracze wiedzą od nie dziś, no ale myślę, że znajdą się forumowicze, którzy jeszcze o tym nie mają pojęcia. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wydaję mi się, że w Carbonie nie było kanionu "Eagle", którego drogowksaz możemy ujrzeć na poniższym filmiku:
[movie=youtube]Kt3mJ_i8aqY[/movie]
Może to tylko pozostałość po Kanionach w Carbonie. Nikt nic nie wie praktycznie na ten temat. A co do World'a:
Gra jest nawet dobra, lecz te części za SB ? To lekka przesada. Aby zrobić na prawdę dobre autko trzeba co najmniej z 1k SB wydać.
Silva M3 pokanała? To mały wyczyn, ja, jadąc Gallardo(takim do wypożyczenia) przegrałem z Corollą. Chyba nie była na pro częściach.
O.M.G.silnik dodający 100% mocy???
Ja na 1 lvl'u wypożyczyłem audi R8 i wygrałem z 34lvlem w Lancerze...
No dziwne, żebyś nie wygrał, jak R8 jest szybsze od Lancera...
A myślałem, że rady nie dam ;P Raz jechałem w BMW M3 GTR tym wypożyczonym i przegrałem z Corollą. Dziwne... :D
Dobra, to ja teraz napiszę jakie auta zostaną dodane w przyszłości: (pewne na 100%)
- Chevrolet Camaro SS '67
- Porsche Panamera
- Nissan Skyline 2000 GT-R
- Nissan Skyline R35 V-Spec
- Renault Megane RS
- Mercedes Mclaren SLR 772 (zapowiedziany na jutrzejszy dzień)
- Bentley Continental Supersport
- Audi RS4
- BMW M3 CSL
Ja czekam na nowe autka z T4, mam nadzieję że dadzą Aventadora.
Akurat 240SX jest w World. Chyba, że chodziło ci o 200sx.
Coż, World to nie jest gra z pokroju Underground'a i pewnie to było przyczyną pominięcią tych wozów, aczkolwiek sam ubolewam nad tym, że BlackBox do gry dodało Mazde MX-5, a taką słitaśną Hondzie S2000 olało. ;(
Mogliby dodać jego mocniejszego brata bliźniaka NISMO 400R i dodać widok z kabiny byłoby zarąbiście. ;) A jeśli mówimy o starych nfs'ach to mogą dodać Lambo Diablo.
Nie dodadzą widoku z kokpitu, bo NFS World to nie symulator tylko zręcznościówka.