Za prośbą Bambusa zakładam temat o Black Opsie. Piszemy tutaj opinie o tej grze, ale proszę, żeby każda opinia była uzasadniona
Co do komentarza Bambusa, o tym że ''Te wszystkie killstreaki, claymory, granatniki za dużo!'':
Owszem, granatniki i miny claymore czasami ostro wkurzają, ale przez to gracz nie leci radośnie do przodu jak dureń tylko rozgląda się za pułapkami.
Moim zdaniem, wbrew wielu opiniom, Black Ops to dogra gra.
Kampania, chociaż krótka, ma w sobie dużo akcji. Świetnie opowiedziana historia, przy okazji dodam iż na końcu możemy się bardzo zdziwić gdy dowiadujemy się że Reznow, który prowadził nas przez całą grę, nieżył od 2 misji na 15..
Multiplayer zawiera ciekawe mapy, rozbudowany system rozwoju wojaka i dużo giwer w arsenale i każdą z nich można udoskonalić. MOżna wybierać atuty wojaka, które nieco ułatwiają grę. Dzięki trybowi Prestiż gra staje się dużo bardziej wymagająca - razem trzeba przejs 800 levli każdy po 50000 pkt (przy okazji dodam iż za jedno zabicie dostajemy 50 punktów) więc grę mogą ukończyć tylko prawdziwi hardkorowcy z mocnymi nerwami.
Tylko tryb Zombie nudzi.
Moja ocena: 9/10
Czekam na Wasze opinie :)
Wiesz co? Mogłeś się chociaż trochę wysilić i napisać coś o grze, zamiast bezsensownie nabijać posty. Dał do działu o grach i to wystarczy.
Co do Black Opsa - wolałem MW2. Tak ogólnie, to nie za bardzo gram w strzelanki, ale tutaj się nawet pokusiłem o sprawdzenie. Proste - mogło być o wiele lepiej.
PZero - masz MW2? To możesz mim przy okazji powiedzieć czy w tej grze jest PunkBuster tak jak w CoD4: MW?
PZero istnieje coś takiego jak usunięcie posta lub jego edycja nie?
Co do gry, Black Ops moim zdaniem to ADD-ON do MW2 jeśli chodzi o tryb multiplayer, niestety tutaj jest jeszcze gorzej, za dużo tego wszystkiego. Ogólnie można pograć ale szału nie ma no i ta nowa polityka Actishita jak ich genialny sposób zarabiania zielonych: 2 DLC w cenie samej gry.
Jedynym plusem jest singleplayer, który jest genialny i tryb zombie.
Jeśli chodzi o Zombie, to jeśli ci się to podoba to zgaduję iż niedawno kupiłeś tę grę. Przez kilka tygodni, max miesiąc będziesz się pewnie jarał trybem Zombi. Ale po tym około miesiącu to sobie w końcu pomyślisz: a co w tym w ogóle fajnego? Zombie to tylko tryb przetrwania, w którym przeżyjesz bez używania cheatów i bugów do max 10 levelu bo później tych Zombie jest w ciul dużo.
Single, owszem, zajeczaste choć mogło być trochę więcej misji.
Btw. W dalszym ciągu nie rozumiem cię. Czego jest dla ciebie za dużo w Black Ops?
Według mnie to jest największy shit w serii Call of Duty, jak dla mnie ta gra jest dla mnie za bardzo oskryptowana, wszystko jest sztuczne zwłaszcza ta krew. Po drugie zraziła mnie na samym początku słaba optymalizacja gry, zacinało się jak jasna cholera za przeproszeniem. Jeśli to miał być konkurent dla Bad Company 2 to niestety nie jest może konkurować jedynie z Medal of Honor bo są to gry na podobnym poziomie. A jeśli chodzi o Bambusa pewnie chodzi mi o to że za dużo jest napchane wszystkiego do tej gry 60 giwer a strzelać się da może z 10, wszystko przekoloryzowane. Jedynym plusem tej gry jest fajne (według mnie) spojrzenie na wojnę w Wietnamie, zimną wojnę itp itd.
Cooler.
Po pierwsze, strzelałem absolutnie z każdej broni w tej grze i z każdej da się normalnie strzelać. Jeśli chcesz zaprzeczyć, podaj nazwę jakiejkolwiek giwery z tej gry z której nie da się strzelać a to sprawdzę :)
Po drugie, jeśli dobrze Cię zrozumiałem, dla Ciebie dobra strzelanka to gra, w której jest mniej niż 10 broni w arsenale, zero rozwoju wojaka i 10 leveli, tak?
Po trzecie, skąd, do ciężkiej cholery, wytrzasnąłeś w Black Opsie Wietnam?? Single jest oparte na Zimnej Wojnie, nie ma tam wzmianki chyba nawet o Wietnamie.
Po czwarte, czy grałeś w tę grę czy tylko piszesz komentarz na podstawie tego, co przeczytałeś w internecie?
Bambus.
Nie sklejam, o jaką optymalizację ci chodzi?
1. Nie wiem jak ty, ale ja nie estem i nie chcę żeby mnie nazywano dzieckiem neo... bambusie.
2. Grałem w COD4 i COD 1. W CoD 4 jest lepszy singiel (w multi nie grałem) a w CoD1 nie ma prawie w ogóle fabuły o ile pamiętam.
Chodzi mi o multi, singelplayer zostawiam w spokoju na całe szczęście.
EDIT: Czy mam do czynienia z kolejnym fanboyem itp.??? Jak tak to nie ma sensu z tobą o tym pisać.
Bambus,
Po 1, nie maż doczynienia z fanboyem.
Po 2, zwracam honor :) Wczoraj pograłem sobie w multi CoD4: MW i zobaczyłem o co ci chodziło;)
Bambus_Driver pograj sobie w mohaa przez rok to zwatpisz we wszystko same czity i haxy teraz graja głąby bo 13 lub 15 lat kgraj na byle czym stwh sh wh itp ale i tak wpadaja na uac 3
Wiesz są jeszcze takie gry jak np. Battlefield, mam wszystkie części oprócz Heroes, Bad Company 1 i Vietnam. Jeszcze w żadnej części nie spotkałem cheaterów.
I już nie offtopujmy, tylko jak już, załóżmy nowy temat.
ja dodam od siebie małą próbkę jak się kiedyś grało (aktualnie nie mamochoty) w COD-a BO
[movie=youtube]ST8cq_DS7NY[/movie]
My Camera:
Canon 5D
Canon EF 50mm f/1.8 II
Canon EF 28-105 mm f/3.5-4.5 II USM
Sigma 28-80mm f/3.5-5.6 Aspherical Macro HF
Paragon 500mm f/8 Telephoto Lens with 2x Teleconverter 1000mm[/img]
Co do gry to grało się ligowo. ESL liga nie była mi obca. Odkąd tylko BLACK OPS wyszedł na półki mój klan zaczął się tam rozwijać i zdobywać kolejne zwycięstwa. Nie byliśmy jakąś bandą noobów tylko dobrych graczy. Niestety REVIVED|Klan upadł z powodu mojego postanowienia, że już więcej nie marnuje życia na gry i cieszę się z tego postanowienia. Życie, dziewczyna, kumple - to jest dużo lepsze ;>
Nie każde ścienne dzieło jest wandalizmem... To jest moje życie, możesz mnie zamknąć, ale ja nigdy nie przestanę... bo oddany jestem tej sztuce...