I znowu wiedzą, że bije, tylko nie widzą, w którym kościele. Nie rozumiem, dlaczego Ghost nie spojrzy na GTA V, gdzie w jednym trybie multi jest freeroam i zawody? Tu się trzeba przełączać. To jest robione bez głowy. Osoby, które zarządzają grą w ogóle w nią nie grają lub grają pobieżnie. Albo słuchają YouTuberów, którzy pograją godzinę dla odcinka i odstawią grę na półkę.
Jak dla mnie muszą zerżnąć żywcem multi z MW'12, w tej grze graczy na multi nadal nie brakuje, jest sensownie zaplanowany, są fajne dyscypliny i czas wolny między speedlistami, gdzie też by można sobie pojeździć. Rywalizacje fotoradarowe i ze skokami do zrealizowania są? Są. Wyścigi zespołowe nie mają takiego znaczenia bo ciężko się rozwala innych graczy, ale w większości możnaby przelać multi z dzieła Criterion do Paybacka. Ech...
No właśnie jak dla mnie Speedcross jest tym pakietem. I myśląc pakiet fabularny raczej nie mają na myśli nowej historii, tylko nowej zawartości, a nawet jeżeli, to jest drobna fabuła w Speedcrossie. Opis z Deluxe całkowicie pasuje do DLC Speedcross.
Swoją drogą, DLC Speedcross jest świetne. +20% dodatkowej fabuły. Szkoda tylko że trzeba jeździć ligę Miniaczem a i salon tych aut jest ubogi (w tym 5 z nich to te cholerne wraki). Mam nadzieję że kolejne DLC to będzie pakiet misji dla Jess (imho najfajniejsza postać) z jakimiś wozami "pod ucieczkę" pokroju Stingera.
Jak dla mnie ta gra była skazana na porażkę jeśli chodzi o stosunek ilości do ceny. Główny wątek to maks. 4 godziny, a pokonywanie każdego przeciwnika z osobna to tylko zapychanie pustki pozostałej po przejściu gry.
Lol, dolicz ligi do głównego wątku i wychodzi Ci 12h gry. Speedcross to kolejne 2,5. W żadnym NFS do tej pory nie było tak żeby każdy wyścig "coś znaczył" i przez to fajnie się go przechodziło a tutaj tak jest. Poza tym gra jest dłuższa niż większość NFS'ów do tej pory.
Nie zgodzę się, wolałbym żeby mimo wszystko było więcej wyścigów kosztem samej fabuły.
Pisząc o 4 godzinach miałem na myśli tylko główny podstawowy wątek i tylko to co konieczne aby ukończyć grę. Nawet jeśli to i tak jeden z dłuższych NFS'ów, to cena za niego i tak jest nie na miejscu.
No nie wiem, może macie rację, ale 20 godzin to zdecydowanie za dużo. Ze 100 godzin które przegrałem, większość spędziłem na tuningu. Poza tym zaczynałem grę 2 razy. Na grę jako taką poświęciłem może ze 40 godzin, nie licząc gry za pierwszym razem - może 30, a nie licząc znajdziek i czasu na tuning osiągów, ostatecznie i tak nie wyjdzie mi 10 godzin.
Yosi przechodziłem całą fabułę naraz, no dwie misje z Jess powtarzałem, do tego nie jeździłem na zawody (teleport na najbliższe miejsce jakie się da), nie bawiłem się w tuning wizualny i wyszło mi 12h.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
NFSPolska.pl używa ciasteczek, aby poprawić komfort korzystania z portalu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie zgodnie z naszym Regulaminem i Polityką ciasteczek.