Szczerze mówiąc trudno powiedzieć.
Ja oczekiwałbym naprawdę dobrej fabuły po NFS 2017 - wojen narkotykowych, gangów, zwrotów akcji, z jakimś ostrym zakończeniem. Aut widziałbym więcej, na pewno bardzo dużą część aut z UG2, czyli klasyków no i oczywiście aut z NFS '15 - też nie wszystkich (bardziej mam na myśli GT i egzotyki). Chciałbym żeby SI stawiała wyzwanie, nie była nudząco łatwa, ani mega trudna. Tuning niech zostanie taki jaki jest - jest dobry, poza limitem warstw (wolałbym więcej niż 300 na całe auto). I mapy oczekiwałbym ogromnej, żeby mieć co zwiedzać i żeby nie można było zapamiętać jej na pamięć, nawet jeśli przegrałoby się w tę grę kilka lat.
Mile widziana byłaby poważniejsza fabula. Ogólnie ludziom przypadł do gustu tun i podziemne wyścigi to może tym razem powrócić całkowicie do korzeni i osadzić grę w latach 2001 - 2003? Wszyscy zachwalają tamten czas.
Przede wszystkim chciałbym, żeby model jazdy wreszcie dawał złudzenia prowadzenia samochodu. I kamery z kokpitu. Resztę niech robią jak chcą, bo wiedzą jak.
Chętnie zobaczyłbym:
-więcej części wizualnych
-fabułę o podobnym charakterze do obecnego, wzbogaconego o rywalizację i obecność jakiegoś czarnego charakteru bądź głównego rywala, który będzie psuł tą radosną otoczkę, jaką widać w NFS'15, element sensacyjny też może być, ale proszę, nie żadne kradzieże czy strzelaniny
-dłuższą fabułę
-zwiększenie limitu warstw w edytorze naklejek
-idąc śladem Forzy, chciałbym aby było coś takiego jak grupowanie naklejek, w Forzy zarąbista funkcja
-WIĘCEJ AUT
-większą mapę, ale tak mniej więcej dwukrotnie albo trzykrotnie
Amen :)
BF BFem, a NFS NFSEM :P niech te dwie serie łączy tylko i wyłącznie silnik gry :D
Wiem, to tylko nawiązanie, nie mam zamiaru łączyć BF'a z NFS'em, chodzi mi o sam zamysł fabuły - jakieś akcje, gangi samochodowe itp. Żeby się coś działo, a nie takie flaki z olejem i love story bohaterów w ekipce.
Ja bym chciał zobaczyć:
-Więcej dziewczyn.
-Więcej aut pokroju Nissan'a 350z/370z, Mazdy RX-8, Eclipse etc. (Ale wole jednak aby aut było mniej, ale żeby był lepszy, większy tuning wizualny)
-O wiele większa mapa (Lotnisko, ogromny most), ale aby jednak "ułożenie" dróg było na dobrym poziomie.
-Lepiej dopracowany efekt prędkości.
-Licznik przejechanych kilometrów (Tak jak było w MW2012).
-Bardziej szczegółowy tuning (Aby było więcej takich malutkich szczegółów: lotki, lusterka itd).
-Może nie całkowity brak bugów, glitchy (Bo nie da się tego zrobić), lecz chce aby RENDEROWANIE mapy było na PERFEKCYJNYM poziomie.
-Bardziej "mroczny" klimat i aby muzyka była "dopasowana" do gry.
-Fabuła też klimatyczna (mroczny klimat)
-Policja, która NIE po 5 sekundach zacznie cię gubić (Aby poziom policji był średni, żeby dało się uciec, ale też nie może być za łatwo)
-Troszeczke większy ruch AI.
-Mniej egzotycznych aut (Nie całkowity brak, ale aby było mniej)
-Więcej utworów muzycznych.
-Lepsza optymalizacja.
I to tyle ile moge na chwilę obecną wymyśleć :) Ale na 100% znalazłbym więcej rzeczy.
Co do fabuły - można coś sklecić pokroju Undercovera :) Naprawdę bardzo zaskakiwały mnie te zwroty akcji :D
Tuning - chcę możliwości autosculpt przy wielu częściach (ale bez okazjonalnej deformacji naklejek jak to było w PS)
Naklejki - wszystkie naklejki zebrane ze wszystkich NFSów do jednej części. Wnioskuję też o 1000 warstw na strefę.
Auta - sporo tunerów, amerykanów i europejskich aut dostępnych za "rozsądną" gotówkę jak na te modele :p
Muzyka - rapsy i metal jak za czasów undergroundów i MW :D oraz sporo drum'n'bassowych i hardcore'owych nutek z takich wytwórni jak Kinetic, YSR, PRSPCT Rec etc...
Policja - brakuje mi takich zawziętych skurczybyków jak to miało miejsce w MW 05 ;D
Kraksy - BRAK KRAKS JAK TO MIAŁO MIEJSCE W MW12!!!111ONEONEONE
Tryb offline i pauza. Okropne jest to, że takie rzeczy teraz są zachciankami xd
Zdecydowanie ulepszone sterowanie na klawiaturze, a nie przeskakiwanie ze strzałek na litery i PgUp/PgDown. I jakiś mądrzejszy sposób stopu rozgrywki niż wychodzenie z niej na backspace. Do tego brak ziarna w grafice... To opuszczone miasto nie jest takie złe, bo można sobie chociaż spokojnie pojeździć, porobić bączki, foty itd.
Węgiel, dziewczyny, możliwości wsi jak w nfs u2, policja jak w mw05, ciekawa fabuła, 0 bugów...
Wszystko tylko nie wieś, błagam :D
-Większa strefa zniszczenia auta podczas kolizji, tak by odpadały części
-Tunele pod miastem
-Różne ronda kilkupoziomowe
-Bardziej odczuwalna nawierzchnia po jakiej porusza się auto asfalt,pobocze,szuter,śliska nawierzchnia
-Skróty pokonywania trasy do odnalezienia
-Widok z kokpitu jak w P Cars
-Normalnego Zegara czasu 24 by zmieniała się pora dnia oraz Pogoda
-Pokazywania kolizji auta dachowania itd
-Wyścigów płatnych w bicoinach lub USD i rywalizacji z innymi Graczami o $$$
Rywalizacja o prawdziwą kasę? Dolce i bitcoiny? Toż to hazard będzie poważny wtedy :) ja nie widzę NFSa z takimi funkcjami :P
Może źle to ująłem chodzi mi o system podobny jaki jest w CS GO :) że można wygrywać skórki do broni tutaj w NFS wygrywało by sie skrzynkę z częściami do tuningu ;) które można zamontować lub odsprzedać na Rynku czy allegro :)