Re: Jak ustawić sterowanie? (Pad xbox 360). Witam, ostatnio zakupiłem NFS 2015 na próbę i bardzo spodobał mi się model prowadzenia, oraz sama gra. Przegrałem 17 godzin na padzie Genesis P33. W szczególności grałem drifty, więc było pięknie. Stwierdziłem, że zainwestuje w odbiornik pc do pada xbox 360 (wireless). Po zakupie niestety czar prysł. Teraz praktycznie ta gra jest niegrywalna. Próbowałem różnych sposobów i programów, niestety nic nie działało. Pod dłuższej chwili zorientowałem się, że p33 gra wykrywała jako kierownice, a nie pada. Jednak pada z xboxa czyta normalnie i przez to sterowanie jest denerwujące (bardzo wolna reakcja na ruch kierownicy itp...). Na p33 od razu był pełny kąt skrętu, a na xboxie trochę to trwa zanim auto osiągnie pełny kąt skrętu. Wiem, że tak powinno być, ale wolałem wcześniejszy model jazdy, bo celuję w drifty.
Da się to jakoś zmienić? Jest jakiś program, zmieniający czułość pada xboxowego? Durazno mi nie działa. X360ce też nie działa (przynajmniej nie widzę różnicy). Jest jeszcze jakiś programik, który pomoże? Jakiś emulator kierownicy? Lub jest sposób zmiany sterowania w plikach? Tak, żeby pada z xboxa czytało jako kierownice?
Wiem, że powinien być taki model jazdy jak jest i mogę zostać wyśmiany, ale grałem tylko w stare NFS'y i dużo, dużo w worlda, więc jestem przyzwyczajony do dużej czułości i pełnego wychylenia kół od razu
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
PS. Jakby ktoś chciał pograć, to zapraszać: wellingtonsPL27