O nowinkach technicznych
nie ma takich procków z taktowaniem 3GHz
Cytat
3nd napisał(a):
Witam.
Niedawno popsuł mi się komputer (miał niecałe 8 lat [*]). Na miejsce tego kupuje sobie nowego, więc chcę, abyście go ocenili.
4GB Ram DDR3 (Nie znam firmy)
AMD Athlon II x4
Karta graficzna nVidia GeForce 1GB (Prawdopodobnie jedna z najnowszych, nie znam modelu)
Dysk 500GB
System Windows 7
Cena: 1459 PLN
Tyle tylko mam info. Trochę mało, ale z tego może coś da się wywnioskować.
i wszystko pieknie śmiga więc opłaca się.
i w najbliższym czasie nie zapowiada się żaden tytuł z wymaganiami karty powyżej 1GB
Więc głupota.
A kompa to mam za 3tyś. xDD i dlatego chciałem konsolke żeby se w necie pyknąć na 32 calowym tel. ;]

grałem na razie tylko w boks i chłopie mówię Ci, nie mogę się oderwać od prawie 2 tygodni !! a jest jeszcze dużo innych gier !! i będą wyścigi, dla mnie duży plus
Jest o wiele bardziej dokładny niż move i nie musisz trzymać żadnego drągala. Tutaj przewagę zdobywa xbox. Teraz ceny. Jeżeli masz kupować Xboxa, to tylko slim, a jak ps3 to slim, bo ma duży dysk. I dalej. Jak chcesz X'a samego kosztuje około 600zł-700zł( przynajmniej u mnie w Krakowie) wtedy jest dysk 4GB, nie będziesz miał kinecta. możesz kupić wersje z kinektem i masz wtedy duży dysk i kosz to od 1100zł w górę. sama konsola z dużym dyskiem to wydatek od 900zł-1000zł. A sam kinekt kosztuje ok 600 zyla, więc nie opłaca się brać go osobno. Jest dużo wersji, pogubiłem się już. PS3 jest droższe od 1000zł w górę za samą konsole slim, move kosztuje, jeden kontroler chyba 200zł. Nie wiem czy są jakieś zestawy PS3 i move. Na prawdę trudno powiedzieć co jest lepsze, wiesz każdy chwali zazwyczaj swoje, ja nie mam ani xboxa ani ps3 ani wii tylko starzejącego się kompa :] Jeżeli chcesz się fajnie bawić z przyjaciółmi, albo sam tez się możesz bawić, nic nie stoi na przeszkodzie( takie kontrolery to będzie przyszłość gier ) ;p To weź xboxa SLIM z kinektem w zestawie !! najbardziej opłacalny zakup. Jak chcesz grać przez neta, mieć bajery takie jak blue-ray, czy szeroki asortyment dodatków bierz PS3, bo Move raczej nie sprawdza się na spotkaniach z kolegami, owszem można pograć, ale nie ma takiej frajdy jak na kinekcie. Myślę że choć trochę pomogłem :] Sorki że takie długie ale wolałem zaznajomić Cię o wszystkim, chyba wszystkim. =]
Wbrew pozorom co się mówi to PS3 nie jest aż tak awaryjna jak xkloc. Swoją PS3 mam od grudnia 2009 i śmiga jak tamta lala. O sprzęt trzeba też dbać! to pohula dłużej. na PS3 masz neta za free, wiec albo 'pociągniesz" xD kablem ethernet albo przez router z modemem. Pad jest bardziej przystępny ergonomicznie, konskrtukcja sprawdzona na PSX i PS2 wiec jak grałeś wcześniej na tych konsolach to ze sterowaniem szybko się połapiesz. Grałem na xklocu i muszę powiedzieć ze miałem problemy ze skoordynowaniem ruchów na gałkach analogowych bo jedna jest wyżej, a druga niżej. No i na osłodę dodam, ze PS3 ma atrakcyjniejsze kształty i wygląda po prostu nieziemsko i fajnie się prezentuje nieważne czy stoi pionowo czy poziomo. P.S. Dysk twardy zawsze możesz sobie wymienić na pojemniejszy (ja mam 80gb) ale pewnie będziesz kupował slima a te robią już z dyskiem 320gb. A i patrz na konsole z jakimś zestawem gier, jak dobrze poszukasz to trafisz nawet 3 gry w zestawie !!
Cytat
de_ace napisał(a):
Złóż lepiej kompa do gier
NFSPolska.pl używa ciasteczek, aby poprawić komfort korzystania z portalu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie zgodnie z naszym Regulaminem i Polityką ciasteczek.