Witam wszystkich motomaniaków oraz graczy,chciałbym poznać wasze zdanie na temat Xboxa Ona oraz PS4 gdyż jestem na kupnie konsoli a poznanie plusów i minusów każdej z nich to klucz do udanych zakupów a za tym idzie i samej rozgrywki :D Konsolę kupuję ze względu na nową część Need For Speed na którą czekam jak małe dziecko na rozpakowanie prezentów na Boże narodzenie. :)
Ja mam PS4 więc polecam Ci PS4 :D
Na plus to, że PS4 ma wydajniejszy układ graficzny :P
A dało by radę jakieś szczegółowe dane na ten temat ? Będę bardzo wdzięczny :D
Oooo to to to ! Właśnie o coś takiego mi chodziło ! :D Przekonałeś mnie :D Spotkamy się na PSN ^^
Jeśli zależy Ci na samym NFSie bierz PS4, ma ono jakiś ułamek szans na full HD, Xbox na pewno zostaje przy 900p. Jeśli interesuje Cię ogólnie gra na konsoli, sprawdź sobie ex'y, remastery itp. w tej kwestii mogę przybliżyć trochę ekskluzywne tytuły XONE, dla równowagi Radzio orientuje się w ex'ach PS4. Warto wziąć pod uwagę wsteczną kompatybilność konsoli Microsoftu oraz bardzo opłacalne subskrypcje XBL Gold oraz EA Access (pozwoli na grę w NFS na kilka dni przed premierą, też ciekawa opcja).
Tak jak Radzio napisał PS4 na ten moment jest wydajniejsze, po wprowadzeniu DX12 Xbox może trochę nadgonić, dobrze rokuje również zastosowanie potężnej chmury Microsoftu, ale to na razie gdybanie.
Czyli jak na teraz,lepsze jest PS4 ale Forza 6 strrrraaasznie mnie korci :D Po drugiej stronie barykady stoi również Driveclub :D Wiadomo,nie przejdę NFS'a i nie wyp******le konsoli przez okno xD
Need for speed będzie hulał w 1080p i 30 kl/s na obu konsolach "chyba" ja nie rozumiem tej walki między 1080 a 900p przecież to nie ma żadnej różnicy
zbiku12 jeżeli obraz 900p będzie na monitorze/telewizorze 1080p, to będzie trochę spikselowany
Właśnie o ten problem mi chodziło Gregory
Wiem, ja do zbika pisałem :) skoro twierdzi, że nie ma różnicy...
Kurczę, a ja mam już dylemat. Jasne jak słońce że lepsze bebechy ma PS4, ale znowu, mam XBOX360 i parę gier i fajnie byłoby w nie pograć na One, jednak z drugiej strony widzę wszystkie zestawienia PS4 vs XO i niestety w większości przypadków widać różnicę na niekorzyść XO. Z trzeciej strony od niedawna mam TV UHD, jak to będzie się miało do wyświetlania obrazu z XO, który nie ma nawet FHD? I jeszcze mam pytanie, na początku występował problem z wycierającymi a nawet pękającymi gumkami w PADzie PS4, czy zostało już to wyeliminowane?
Ja mam 3 miesiace i gram codziennie i pad jak nowy
Xbox One nie jest wcale jednoznacznie słabszy od PS4, mówi się, że dużo może mu pomóc premiera DX12. Wiadomo, że cudów się nie zdziała gdy PS4 fizycznie ma mocniejszą grafikę, ale być może Full HD będzie osiągalne w większej ilości gier.
Ok, to zdecydowałem się na PS4. Mam jeszcze tylko pytanie czy zestaw DriveClub+The Last of Us+Little Big Planet 3 (Zestaw Gracza) będzie cały czas w ofercie czy jest ograniczony jakoś czasowo? I pytanie dwa czy będzie może łączony z wersją CUH-1206?
A po co Ci CUH-1206? Bez błyszczącej obudowy i dotykowych przycisków xD
Raczej stare zestawy nie są łączone z nowymi konsolami ;)
Na chłopaków z MotoGamesTV zawsze można liczyć - porównanie NFS na nowych konsolach:
[movie=youtube]_RGGzeVBNj8[/movie]
Wersja na PS4 wygląda po prostu lepiej :) Zawsze 1080p będzie lepiej wyglądać niż 900p xD