Łoo... Jestem ciekaw jak gry będą wyglądać na Frostbite 4. *.* Do rzeczywistości grze brakuje paru szczególików, ale myślę, że silnik dałby radę to zrobić. Jedyną przeszkodą są komputery przeciętnego gracza niestety. :( Jak myślicie Frostbite 3 czy CryEngine 3?
Ciekaw jestem czy FB4 powstanie wgl. :P Nowy NFS jest po prostu na "Frostbite" (konkretnie na podrasowanej 3). Jest to chyba jeden z najlepszych jak nie najlepszy silnik graficzny obecnie. NFS jak i Battlefront wyglądają fenomenalnie.
Koleś mówi o ciekawej rzeczy. Na pewno kojarzycie co to snapchat a część z Was na pewno korzysta z tej aplikacji. W Need for Speed mają się pojawić snapshot'y - w trakcie jazdy w wyznaczonych miejscach automatycznie będą nam się robić zdjęcia i udostępniać na platformie NFS Network. Im więcej polubień tym więcej dostaniemy reputacji.
Brzmi to całkiem interesująco, ale czy jest w tym ziarno prawdy? Trzeba czekać do gamescom :)
W kwestii wielkości mapy: przejazdówka w Most wanted ma ok. 22 km, a trasa naokoło Redview to niecałe 50 km. Jeśli mapa ma być 2 razy większa niż w Rivals to i tak szału nie będzie, bo objedziemy ją naokoło w kwadrans (samochodem o osiągach Porsche 918 Spyder). Nie mam jeszcze porównania do GTA V, ale jak dorwę mapę w domu, to zobaczę jak to wygląda i jaki procent tego świata znajdzie się w NFS.
Inventer89 napisał(a):
W kwestii wielkości mapy: przejazdówka w Most wanted ma ok. 22 km, a trasa naokoło Redview to niecałe 50 km. Jeśli mapa ma być 2 razy większa niż w Rivals to i tak szału nie będzie, bo objedziemy ją naokoło w kwadrans (samochodem o osiągach Porsche 918 Spyder). Nie mam jeszcze porównania do GTA V, ale jak dorwę mapę w domu, to zobaczę jak to wygląda i jaki procent tego świata znajdzie się w NFS.
Nie wiemy też co twórcy mieli na myśli mówiąc "2 razy większa". Wątpię, aby chodziło tutaj o wielkość tzn. powierzchnię. Raczej powinniśmy brać pod uwagę ilość dróg.
Mapa Rivals (rozmiar 16x16 km, 160 km dróg)
Myślę, że Ventura Bay będzie miało podobny rozmiar, ale około 300 km dróg :)
Mapa z MW2012 nie porywała swoimi rozmiarami, ale przez swoją gęstość dróg sprawiała, że nie nudziła się szybko i niejednokrotnie poznawaliśmy ją na nowo, odkrywając to kolejno nowe smaczki. Mapa z Rivals jest większa od tej z MW2012, a jak wiemy, Ventura Bay ma być aż 2 razy większa od Redview. Ja jestem spokojny o rozmiar mapy ;)
Ja się też o mapę nie boję :v ta w rivals/mw2012 jest większa chyba od mw2005 z carbnonem (nfs world)... Co do ogółu - boje się tylko o grafikę... Czy na mojej 960 pójdzie ultra xD
Z mapą nie będzie problemu. Będzie 2 razy większa od tej w Rivals, a będzie zawierać miasto. Może objechanie jej dookoła nie będzie czasochłonne, ale za to będziemy mogli zająć się jej "wnętrzem" - dzięki ciasnym, gęsto rozłożonym, zakorkowanym uliczkom nie powinno nam zabraknąć miejsca na ucieczkę przed policją lub pokonywanie kolejnych oponentów w wyścigach :)
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
NFSPolska.pl używa ciasteczek, aby poprawić komfort korzystania z portalu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie zgodnie z naszym Regulaminem i Polityką ciasteczek.