Jak można przeczytać na stronie głównej, nowy NFS nazywa się Most Wanted.
Nie będę się rozpisywał. Jak myślicie? Czy gra będzie jeszcze lepsza niż "pierwszy" Most Wanted z 2005 roku? Co byście chcieli tam ujrzeć?
Piszcie !
Ja jak zwykle liczę na dobry klimat. Gra po prostu musi mieć klimat.
Poza tym liczę na silnik Frostbite i nie powielenie błędów z Most Wanted z 2005. Jak ma być tuning, to niech będzie porządny, albo lepiej niech nie będzie go w ogóle. To co w tej kwestii zaprezentowało stare MW było żenujące, poza tym myślę, że dla MW tuning grał raczej marginalną rolę. Pościgi byłyby najlepsze, takie jak w MW. Broń Boże, żeby nie dali takiej kaszany, jak w HP. Mam też pewne obiekcje odnośnie lokacji - fajnie by było jakby pojawiło się nieco zmienione Rockport, może nieco powiększone. Jeśli chodzi o resztę, ufam Criterion Games. Oni nie powinni tego popsuć;)
Klimat? 3/4 "klimatu" z MW polegało na blurze kolorystycznym maskującym niedoskonałości grafiki. Mam nadzieję, że Criterion trochę weźmie się za fabułę i nie będzie ona aż tak płaska i "dresiarska" jak w MW. Co do miasta - nigdy Rockport. Chcecie się cieszyć Rockport - macie Worlda. Tuning może być, ale niech nie gra głównej roli. No i niech wszystkie auta po maksymalnym mechanicznym nie będą równe!
Jeżeli nie będzie M3 GTR E46 to się normalnie pochlastam. ;/ Jedno z najbardziej rozpoznawalnych aut kojarzących się z marką NFS, a tu taki psikus.
Teraz pozostaje mi czym prędzej zainwestować w X360, bo jeżeli nową częścią zajmuje się CG, to znaczy, że nie może się nie udać. :P
Wiesz, takie logo już jest przereklamowane, nie sądze, że zrobią je tak. Może być na takiej czcionce, ale zupełnie inne ułożenie.
Czcionka loga Need for Speed jest już chyba w takiej postaci stała. Pytanie tylko, czy z "Most Wanted" zaszaleją. Sądzę, że to mało prawdopodobne, skoro wszystko ma być schludne.
Chwila chwila, BMW M3 GTR E46 nie będzie, a co było w TR? BMW, tylko modelu nie pamiętam, albo dadzą bemkę z TR albo wcale. Szansa istnieje ;)
Myślę że ze wszystkimi "Większymi" zapowiedziami gry powinni się wstrzymać aż do okresu premiery lub wcześniej.A na targach E3 powinni dać mały przedsmak...Pamiętam co było z The Run, tak zapowiadali tą grę że potem nie zaskakiwała nowością :/
Na E3 będzie na pewno jakiś gameplay. A Hot Pursuit zaskakiwał? ;p
Trzeba się również liczyć z tym, że wszystkie "informacje", jakie do tej pory dostaliśmy nie muszą być prawdziwe - w końcu EA nie skomentowała tychże wycieków. Bądźmy dobrej nadziei. :P
Ja od MW 2012 oczekiwałbym głównie... zmiany tytułu. Po kiego grzyba robić ten sam tytuł i to w dodatku nawet bez numerka. Ja bym się pomylił jakby mi ktoś zaczął nawijać o NFS "Most Wanted". Chwila on mówi o tym z 2005 czy z 2012. Chciałbym jakiejś nowości czego nie było jeszcze w żadnym NFS jak tryb dnia i nocy, ale takiego porządnego a nie jak w World'zie. Dalej, hmmm... detalicznego tuningu, nawet otwierania własnych warsztatów, dobrego modelu jazdy i co chyba najważniejsze: Driftu panowie driftu. W tym z 2005 tego tak mi brakowało, że nie wiem. Jeżeli dostalibyśmy jeżdżenie bokiem to a la drift king nie na punkty. To w zasadzie moje najważniejsze oczekiwanie względem "Nieuchwytnego". Mógłbym się jeszcze dużo rozpisać ale po prostu mi się nie chce.
Chłopaki z Criterion sa odważni - żeby nazwać TAK nowa grę... Albo sobie popili, albo są pewni swojej roboty. Żeby zdeklasować MW2005 Criterion musi się naprawdę przyłożyć i zrobić prawdziwe WOW. Pozostaje tylko czekać na dalsze informacje :)
Tryb dnia i nocy jest w zasięgu ręki, wszak i Burnout i HP je ma.
$Shigeto, z RUNem było tak, że BB chwaliło grafikę i trochę fabułę, obie rzeczy rzeczywiście były na wysokim poziomie, niestety gracze nie zwrócili uwagi dlaczego nie wspominano o wolnej jeździe, garażu. To o czym mówili powaliło, a to o czym nie było mowy, tego... nie było w grze. Prosty przykład: w jednym z wywiadów programista zachwalał, że to wyścig przez całe USA, ale za bardzo nie chciał wspominać, że w grze będą tylko niewielkie fragmenty USA. Mamy nauczkę, żeby sprawdzać dokładnie co mówią twórcy, na co zwracają uwagę i w którym momencie mogę mydlić oczy.
BB jest znane od mydlenia oczów graczy. Wystarczy popatrzeć co robią z Worldem czy z TR.
Ja jestem spokojny o CG, oni na pewno czymś miłym zaskoczą. Burnout im się udał, Hot Pursuit też to MW 2012 się uda ;]
W końcu to Criterion, oni się znają na rzeczy.
Nie zapominajmy, że Most Wanted został stworzony przez Black Box. I to z ograniczonym budżetem.
Cieszę się ,że Criterion robi kolejnego Need For Speed'a. Hot Pursuit 2010 moim zdaniem im się udał i myślę ,że teraz też nas nie zawiedzie.
Zastanawiam się tak jakby wyglądać miała fabuła. Myślę ,że nie będzie powtórki z Czarną Listą. Ciekawe czy do cut-scenek zatrudnią jakiś aktorów czy sami wymodelują postacie np. tak jak w The Run. Dobrze by było gdyby pojawił się model zniszczeń. Ten z HP 2010 mógłby być bo w TR jest słaby.
Most Wanted to był wciąż underground - tuning zewnętrzny i wewnętrzny - tu najbardziej obawiam się Criteriona, który nie ma na tym polu doświadczenia. Czy pójdą pod prąd wbrew sobie i zrobią tuning, czy pójdą pod prąd graczom i będziemy mieli hotpursuitowy Most Wanted?