Witam, po 20 maja - 3 miesiące przed końcem umowy - mam możliwość wzięcia telefonu, w Play na taryfie All Inclusive MAX 45. Do wydania na słuchawkę mam do 600zł (500 swoje + 100 od mamy). Obecnie rozważam 3 modele: Samsung Wave III, HTC 7 Mozart i Sony Ericsson Xperia Neo V, z zaznaczeniem na tego pierwszego - gdyż super-modyfikalność systemu nie jest mi potrzebna, a sytuacja WP jest dość niejasna - a w ogóle nie wiadomo, czy potem miałbym aktualizację do Apollo. Poza tym, jestem estetą i telefon ma być dla mnie ładny - i tutaj znowu wygrywa Wave, chociaż Xperię też cechuje dość ciekawe wzornictwo, szczególnie ten tył (<3). A Wy, co myślicie? Który z tych telefonów byście wybrali?
Te Wasze opinie tylko utwierdzają mnie w tym, żeby Neo V nie brać. Za dużo osób posiada ten telefon, do tego z designu jest on zbyt mało elegancki, plastik w nim skrzypi - a ja chcę telefon, który wytrzyma mi 2 lata użytkowania. Do tego Android mnie odpycha - nie chcę otwartego systemu. Mam Omnię z Windows Mobile 6.1 Pro (obecnie, wcześniej siedziałem na 6.5) i wgrywanie custom romów, ustawianie wszystkiego, szukanie aplikacji na internecie to dla mnie męka. Do tego co to za system, który zamula na 2 rdzeniach?
Wave 3 też już raczej wykluczyłem, ze względu na badę - na którą niestety, NICZEGO dosłownie nie ma. Wśród aplikacji 99% to bezsensowne motywy. A sam świetny ekran i design, niestety, nie wystarczą.
Decyzja więc już padła - biorę Mozarta. Najlepszy, po iOS system na rynku - prosty, schludny, nie trzeba ustawiać go godzinami, całkiem wydajne podzespoły, kompaktowe wymiary, CUDOWNY i elegancki design, pewnie leży w dłoni, dobry dotyk, świetna jakość dźwięku na słuchawkach - wszystko, czego potrzeba. No i w Marketplace jest praktycznie wszystko potrzebne, co da się pobrać z Google Play. Zresztą byłem już w salonie i podjąłem tą decyzję ostatecznie. Temat można zamknąć - nie chce mi się zresztą wysłuchiwać kolejnych opinii o Xperii Neo V, bo swoje zdanie na temat Sony Ericssonów "Xperia" już wyrobione mam - plastik i tandeta.
Ja na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolny z mojego SE Xperia Neo V. Zarąbiście prosty w obsłudze, BAZYLION (xD) funkcji, duży ekran... jak dla mnie ideał.
Krótko - bierz Neo V i koniec.
.
Ludzie - ale ja na 99% jestem nastawiony na Wave 3... I Wasze opinie mnie w tym dodatkowo utwierdzają - Neo V ma pełno osób, a Wave'a - prawie nikt. Unikat. :P Poza tym, telefon ma mi służyć 2 lata, więc powinien być wykonany z solidnych materiałów.
Inventer - Play ma obecnie najlepszą ofertę na rynku. Widziałeś u jakiegokolwiek operatora 1GB internetu miesięcznie za darmo? ;) Nie?
Ja również 3 dni temu zakupiłem Neo V i jest po prostu świetny! Lepszy od mojej byłej Nokii 500. A więc kupuj śmiało!
zgadzam się z Inventerem co do brania telefonu, ale jakbyś już miał brać to polecam Neo V. Kumpel ma i sobie go chwali :)
Przetrzymaj maksymalnie długo wybór telefonu. Do mnie też dzwonili 3 miesiące przed końcem umowy, ale zawsze mówiłem, że nie mogę rozmawiać, niech zadzwonią za za 2-3 dni. Teraz jest okres komunii i firmy prawdopodobnie chcą złapać jak najwięcej klientów na "komunijne promocje". Ostateczną decyzję podjąłem miesiąc przed końcem umowy. Zresztą za miesiąc lub dwa już powinna być jasna decyzja co z WP8. I nie bój się targować - poszukaj oferty u innych operatorów i powiedz, że mają lepsze umowy (nawet jeśli nie będzie) - nigdy od razu nie gódź się na ofertę, która ci dają. Aktualnie jedna z komórek firmowych ma teraz koniec umowy i obsługa klienta ma zadzwonić za miesiąc, jak będzie miała lepszą ofertę :D
Od dotykania zostają odciski palców ale nie zauważyłem żeby się rysowała obudowa. Co do lakieru na przyciskach to nie wiem, bo ten telefon mam od niedawna i jeszcze ich nie "zdarłem". Ja na twoim miejscu porównałbym jeszcze te telefony na telepolis.pl żeby mieć lepsze wyobrażenie.
Co do Neo V - chodzi mi głównie o obudowę. Słyszałem, że plastiki trzeszczą, a lakier z przycisków się ździera, a poza tym to wszystko jest bardzo podatne na porysowania.
Ja mam xperię neo v i polecam, ekran 3,7 cali na luzie wystarczy do przeglądania internetu i wygodnego użytkowania. System android jest bardzo dobry , o Badzie za wiele nie słyszałem. Twój wybór ;)
Jeżeli na prawdę nie zależy Ci na grzebaniu w systemie to bierz Wave III bez zastanawiania. Zresztą Bada nie jest taka złą jakby się mogło wydawać. Sam posiadam Wave'a I i w sklepie można znaleźć wiele ciekawych aplikacji/gier. Oczywiście to nie to co Android Market czy Apple Store ale nie jest źle. Wnętrzności "trójka" ma w porządku. Ogromnym plusem jest ekran SuperAMOLED, który nie jest tylko chwytem marketingowym. Kolory są o wiele lepiej odwzorowane od standardowych wyświetlaczy.
Samsung jest z tych 3 najlepszy. Jest najładniejszy i chyba ma najlepsze bebechy.
Ale SE serii Xperia są naprawdę dobre. Mam Nokia 500 i mogę ci go polecić ;)
Nie obchodzi mnie ten shit, nie celuję w low-end tylko w solidny mid-end. :P 3,2 ekran to za mało, to 3,7 w Xperii to minimum.
Ja mogę szczerze polecić SE Xperia X8. Sam używam od stycznia i jestem bardzo zadowolony. Funkcjonalny smartfon, przejrzyste menu, przy zakupie dorzucają kartę sd 2GB. Smartfon praktycznie do wszystkiego - dzwonienie, smsowanie, przeglądanie internetu, słuchanie muzyki, granie.
W umowie na 24mies. po 50zł/mies. w T-Mobile przy kupnie płacisz 1zł.
Słowem, SEXPERIAX8 jest świetnym smartfonem.