Kontynuacja tematu z poprzedniej odsłony strony. Macie problemy z komputerem opisujecie go tutaj a ja lub ktoś inny postara się wam pomóc. Zapraszam do pisania :)
Przyklejam. ill.
// Milex1977
Poprawiona nazwa tematu
Mam problem. Mój laptop wariuje!
1. Jak wejdę w Mozillę to potem nie da się ani zamknąć, ani zminimalizować, ani zmniejszyć. Tylko trzeba nacisnąć "Start". To samo się tyczy innych okienek przeglądarki.
2. W GTA: San Andreas chodzi się CJ'em odwrotnie, czyli do przodu - "S", do tyłu "W", w lewo "D", w prawo "A". Ustawienia były inne! Wchodzę w ustawienia sterowania i powinno być tak jest, a jest inaczej. Kamera jest z przodu, nie z tyłu.
3. Wszystko, poza myszką, na chwilę się zawiesza. Trzeba robić Ctrl + Alt + Delete.
4. Jak zminimalizuję NFS: World, a potem przywrócę to nie mam HUD'u. Mogę tylko jeździć.
wygląda na to że masz problem ze sterownikiem od klawiatury usuń sterownik kompletnie
jak to zrobić otóż musisz wejść w mój komputer prawym dać zażądaj potem menadżer urządzeń i klawiatura
My Camera:
Canon 5D
Canon EF 50mm f/1.8 II
Canon EF 28-105 mm f/3.5-4.5 II USM
Sigma 28-80mm f/3.5-5.6 Aspherical Macro HF
Paragon 500mm f/8 Telephoto Lens with 2x Teleconverter 1000mm[/img]
To nie koniec andy, bo teraz jak otworzę notatnik to potem trzeba go zamykać menadżerem zadań. Tak samo jak i odpalić coś.
EDIT: Mam Win7.
YouTube też źle funkcjonuje. Nie da się nic kliknąć na filmiku (stop, start, pauza, przesuwanie...)! Mi to wygląda na wirusa, nie na walnięty sterownik.
To format zrób, najprościej,
To co opisujesz to masakra jakaś :O
może być ja zgaduje przyczynę, no ale format c: i wszystko z głowy :D
My Camera:
Canon 5D
Canon EF 50mm f/1.8 II
Canon EF 28-105 mm f/3.5-4.5 II USM
Sigma 28-80mm f/3.5-5.6 Aspherical Macro HF
Paragon 500mm f/8 Telephoto Lens with 2x Teleconverter 1000mm[/img]
Jak dla mnie oprócz sterownika klawiatury, coś nie tak jest z dyskiem. Spróbuj defragmentacji dysku. Bo nie ma co odrazu formatować :P
Problem naprawiony. Wystarczyło zrobić reinstall systemu i zainstalować Service Pack'a (tego lapka mam od tego stycznia, chyba, a Service Pack był od marca dostępny).
Mam problem z internetem. Miałem wymianę routera i zwiększenie przesyłu. Wcześniej w grze Call Of Duty pokazywało mi dużo serwerów. Po zmianie pokazuje mi od 2 do 5. W internecie wyczytałem, że jest to spowodowane tzw. Packet Loss. Wszedłem na pingtest.net i rzeczywiście - 90% straconych. Chciałbym się dowiedzieć czy samemu mogę coś zrobić, czy pozostaje dzwonić do nich. Windows na to wpływu nie ma. Internet od UPC, 50 mb/s, wcześniej miałem 25 mb/s.
Bardzo możliwe, że przyczyną może być router, coś zakłóca sygnał albo on sam jest uszkodzony. Spróbuj przestawić go w jakieś inne miejsce czy coś w tym stylu. Jak nie pomoże to będziemy kombinować dalej :)
Aha, zapomniałem, że kabel zwykły mam podzielony na 2. Jeden na router, a do mnie, do kompa po kablu. Wcześniej miałem sam router, a było ok. Poprzestawiać itp., próbowaliśmy. Nic nie dało.
Możliwe, że Ci się przegrzewa.
Posłuchaj, skąd dochodzi to buczenie. Jeśli z wentylatora, to po prostu ci się przegrzewa. Zdejmij pokrywę. Jeśli masz małą budę, to właśnie dlatego Ci się grzeje.
3 Karty graficzne i się one przegrzewają??? Zaktualizuj sterowniki do Tri-SLI, może te stery co teraz masz źle wpływają na działanie kart, wiesz o co biega. Nvidia wydaję czasem takie stery że głowa boli...
Witam ! Mam następujące pytanie... Mój kumpel zamówił procek Athlon AMD AM2 starszy model oraz ramy 4GB. Wszystko "ładnie" śmiga ,aż do momentu próby odpalenia gry gdzie po prostu PC się resetuje.. O co może chodzić ? Przypuszczam , że może być to problem z systemem (WIN XP 32bit)
Raczej dobrze Ci się wydaje ;)
A teraz przyszedł czas na mnie.
Otóż od pewnego czasu źle się z moim komputerem dzieje. W ogóle nie chodzi o gry, a o jego funkcjonowanie. Komputer włącza się z 2-3 minuty, + jeszcze na starcie zawiecha explorera. Potem zanim cokolwiek się włączy, to też trzeba z 5 minut poczekać, zanim zatrybi. Tylko nie mówcie, żeby czyścić kompa, czy coś w tym rodzaju, bo format robiłem tydzień temu.
A dzieje Ci się tak od pierwszego rozruchu czy np. pochodzi godzinę wiecej i dopiero się tak dzieje ?
Od razu, jak włącze. Czasem normalnie działa, ale to chwilowe.
3nd komp chyba ci się grzeje, sprawdź temp. procka i karty graficznej przy spoczynku. Może wina sterowników od karty graficznej??? Przeinstaluj lub zainstaluj nowsze bądź starsze. Ewentualnie może komp w pętle wpadł??? Spróbuj zrobić przywracanie systemu do wtedy kiedy komputer dobrze działał.
Co do problemu kovalcia, wcale nie musi to być problem z systemem (zależy o jaką grę chodzi). Któraś z kości pamięci może być uszkodzona lub robi konflikt sprzętowy.
Co do 3nd spróbuj przeskanować też komputer antywirusem, to, że robiłeś format tydzień temu nie oznacza, że przez ten tydzień komputer nie złapał jakiegoś syfola. W środku też, możesz przeczyścić. Ile twój komputer ma lat ?? Problem może leżeć również w sprzęcie.