Witam!
Jestem tu nowy, więc możliwe, że temat powinien być gdzieś indziej.
Mianowicie gram już od jakiegoś czasu w NFS: MW (2005). Podobała mi się ta gra i postanowiłem kupić nową część. Tylko nie wiem, którą wybrać. Chcę jedną z nowszych (NFS 2015/Rivals, itd.). W przeciwieństwie do MW, liczę na wyścigi nocą i w miarę dobry tuning. A więc, co mi polecacie, z własnego doświadczenia?
Też sugeruję Ci NFS 2015. Gra świetnie oddaje klimat nocnych, nielegalnych wyścigów, coś jak w Underground, no i te wstawki filmowe z prawdziwymi aktorami, co sprawie, że gra nabiera jeszcze większego realizmu.
To chyba najnowszy NFS wygrał. ;) Ale jeżeli ktoś chce nadal pomóc, to liczę na jego opinię. Na pewno wezmę ją do serca. ;)
Podpisuję się pod tym co napisał Siekier :)
Jeżeli nie przeszkadza Ci okropna policja (tu nie ma pościgów, tzn. są jak będziesz się o nie prosić i cały czas "zabawiać" policję (btw, zmian radiowozów nie uświadczysz)), zdecydowanie najnowszy Need for Speed. To tak naprawdę Underground 3, tylko dostosowany do obecnych realiów i rynku.
Tuning - fenomenalny. Nocny klimat, cała kultura i otoczka wyglądają świetnie. No - i fabuła nie jest w końcu banalnie naciągnięta tylko poprowadzona fajnie i luźno.
Jeśli liczysz na tuning, to zdecydowanie NFS 2015 będzie dla Ciebie. Most Wanted 2012 ma najlepszy multiplayer, a Rivals jest doskonały jeśli chcesz się pościgać samochodami klasy hyper i powalczyć z policją.
I tak jak Radzio mówi, koniecznie sięgnij po NFS Carbon - w dziale download znajdziesz mod do ekranów panoramicznych i podmieniający tekstury na bardziej szczegółowe.
Most Wanted to jedyna część w jaką grałeś? Na pewno po MW trzeba przejść NFS Carbon (ciąg dalszy fabuły) ;)
Jeśli wyścigi nocą i dobry tuning to oczywiście najnowszy Need for Speed :) Polecam zapoznać się z osią czasu na górze strony - masz tam wszystko o każdej części NFS :)
Mi się wydaję, że to byłoby najlepsze rozwiązanie. ;) Recenzje były optymistyczne, wyścigi nocą zdawały się fajne, a z tuningiem, to raczej sam się przekonam. Jeżeli chodzi o Origini - nie bawię się w takie rzeczy, ale może spróbuję.
Czekam na kolejne wypowiedzi. ;)
W NFS'15 grało mi się całkiem przyzwoicie. Masz w nim fajny tuning i nocne wyścigi. W wolnym czasie możesz zawsze dodać coś na Showroom :) Pamiętaj że na Originie masz wersję próbną w której masz 10 godzin grania :D Jak masz wątpliwości nie zaszkodzi spróbować ;)