Witam serdecznie, nie znalazłem tutaj takiego tematu więc postanowiłem założyć temat, otóż kupiłem NFS 2015 i po instalacji, po uruchomieniu pojawia się komunikat (screen w załączniku) chodzi o sterowniki ale gdzie takiego szukać, jak aktualizuje sterowniki to pisze że aktualne. Kiedy kliknę w okienku OK błąd znika pojawia się czarny obraz i grę wywala że Need for speed przestał działać. Ktoś coś wie na ten temat? może pomóc?
You do not have access to view attachments
Gra odpala i działa, ale jej płynność i grywalność... nie wypowiem się hehe, w każdym razie dziękuje Siekierka za pomoc. ;)
Taki ekran się zawsze pojawia przy uruchamianiu. Najprawdopodobniej po prostu gra Ci nie odpali na tym sprzęcie i tyle.
Okey udało się uruchomić grę ale gdy pojawi się taki ekran (patrz w załączniku) gra każe wcisnąć spacje? aby kontynuować lub L żeby wyjść, widać że obie opcje lekko migają czyli są aktywne ale gdy próbuję klikać, nawet L żeby wyjść to nie reaguje, dlaczego?
Może być ciężko z uruchomieniem. Mam laptopa z GF 670, która ma moc mniej więcej GF 760 i gra chodzi na 30 FPS przy mieszance średnich i niskich ustawieniach i rozdziałce 1360x768. GF 720 to dużo słabsza karta. W 3D Marku jest o ok. 66% mniej wydajny, więc możesz mieć spore problemy z uruchomieniem gry na tym sprzęcie.
Jeśli chodzi o aktualne sterowniki do grafiki Intela, to tu sprawa jest bardziej skomplikowana. Intel bardzo krótko wspiera swoje grafiki, które są połączone z określonymi liniami procesorów. U mnie też sterownik mówi, że mam najnowsze sterowniki, mimo że producent udostępnił jeszcze nowsze. Niestety przeszkodą jest architektura procesora. Ty masz najnowsze sterowniki dostępne dla swojej grafiki i nie da się już zainstalować nowszych.
Rozumiem, a pisałeś jeszcze o sterowniku Intela, karty graficznej, sęk w tym że nie mogę znaleźć sterownika na stronie intela. Jak byś mógł mi pomóc i poszukać byłbym wdzięczny.
Gra może wywalać właśnie dlatego, że Ci nie odpali. Zainstaluj sterownik przez GeForce Experience - wyświetli Ci się automatycznie możliwość aktualizacji - i potem spróbuj. Jeżeli nie będzie działać to wina tego, że sprzęt nie pozwala.
Tak wiem komputer słabizna ale nie oto chodzi, kupiłem grę bo nie mam co robić z kasą hehe, a tak serio bo kupiłem po prostu żeby mieć kolejną ori płytę NFS'a, z zasady, a od razu czemu by nie spróbować tego odpalić :)Dobrze więc spróbuję zaktualizować GF'a.
A jeżeli chodzi o dane karty graficznej intela to tu masz pełne info:
Intel HD Graphics
Producent Intel
Model HD Graphics
ID Urządzenia 8086-0156
Rewizja A
Podsprzedawca Lenovo (17AA)
Aktualny Poziom Wydajności Level 0
Napięcie 0.925 V
Wersja sterownika 10.18.10.4358
Co nowego zauważyłem, jeszcze nie zainstalowałem sterownika ale po włączeniu gry, kiedy pojawi się błąd z załącznika klikam ok gra się uruchomi, w sensie ciemny obraz po 2min wywala że gra przestała działać.
Komputer nie jest za mocny, druga sprawa to laptop.
Specyfikacje kompa:
Intel Pentium 2020M @ 2.40GHz - Technologia Ivy Bridge 22nm
4GB ram
Dwie karty graficzne:
Intel HD Graphics (Lenovo)
2047MB NVIDIA GeForce GT 720M (Lenovo)
I pytanie czy ten błąd który się wyświetla to błąd sterownika karty graficznej czy procesora?
Podaj specyfikację sprzętu - sterowników na stronie Intela trzeba poszukać pod konkretną serię kart graficznych i pod konkretny system (32-bit lub 64-bit). Menedżer urządzeń często aktualizuje jak chce i nie zawsze wyszukuje te najnowsze aktualizacje, stąd lepiej ściągnąć ze strony Intel.
Grasz na karcie zintegrowanej? Gra może słabo chodzić przy karcie graficznej Intela.