Re: Need for Speed Most Wanted - Zapowiedzi Tak jak rok temu, tak i w tym nie udało mi się obejrzeć na żywo prezentacji nadchodzącej części Need For Speed. Ale od czego mamy newsmanów na stronie? Dzięki nim udało mi się dowiedzieć co nieco na temat nadchodzącego dzieła CG.
I co mogę na ten temat powiedzieć? Do oprawy audiowizualnej nie mogę się przyczepić, gdyż jest ona wprost fantastyczna. Chociaż w moim odczuciu póki co DiRT Showdown prezentuje się lepiej, ale pamiętajmy, że to dopiero wersja bodajże alpha i jeszcze wiele się może zmienić.
Podoba mi się jeszcze fakt, że wracają tereny miejskie, a nawet jestem z siebie trochę zadowolony, bo po części przypominają mi to, co ja miałem w głowie. Kto wie, może moja ostateczna wizja o mieszance Miami i NY się sprawdzi.
Dobra, koniec tych pieszczot, "ochów, achów" i innych tego typu. Gameplay póki co prezentuje się blado. 2 lata temu przy pokazie Hot Pursuit było czuć wracający klimat tej gry. Tutaj nie dość, że tego zabrakło, to jeszcze nie ma tuningu! Czy twórcy serio oczekują, że będę trzymał 50 aut w garażu (Gran Turismo 2 się przypomina), żeby policja zmniejszała zainteresowanie używanymi wozami? Czy może będzie jeszcze gorzej i dostaniemy HP w mieście (albo już w ogóle przes... - Burnouta pod banderą NFS)? Wiecie, żadnych Heat levleli, żadnych kryjówek, fabuły, same wyścigi. Ja rozumiem, że Criterion nigdy nie pchał fabuły do swoich gier. Ale, za przeproszeniem, DO JASNEJ CHOLERY, KIEDYŚ TRZEBA TO ZROBIĆ!!!Jeśli tak ma wyglądać Most Wanted 2012, to już lepiej jakby Black Box go miało robić.
Powiem krótko: Jeśli CG nie zrobi czegoś w stronę powrotu do korzeni, to moją kasę i mój środkowy palec mogą sobie wsadzić w...
Geez, to będzie chyba pierwszy NFS, którego nie kupię.