Re: Nasze lektury :) To ja podzielę się ciekawym tytułem, bo widzę że temat chwycił
"Pokolenie Ikea" i "Pokolenie Ikea: Kobiety" Piotra C. to naprawdę fajne lektury
Trochę ironii, wspominek, czarnego humoru, wątków erotycznych tam nie brakuje (Ale to nie jest "Grey", więc proszę mi nie powiązywać tych książek xP), a to wszystko widziane oczami 30-letniego pracownika korporacji prawniczej :p Naprawdę dobre, jak dla mnie to lepszej w ręce nie miałem do tej pory co czytałem, tam wszystko jest tak napisane do bólu prawdziwie xD
A jak trafiłem na ten tytuł? Ano kiedyś tata przyjechał z Polski z pracy na parę dni do domu to przywiózł ze sobą "Angorę". Pismo fajne, dużo ciekawych rzeczy w niej było, ale wertując strony trafiłem na opublikowany fragment książki. Przeczytałem i pierwsza reakcja to typowe "xD", ziomek naprawdę musi mieć dobrego dilera. Potem tata znów pojechał na parę dni w Polskę i wrócił z kolejnym numerem tego pisma, i tam był już inny fragment tejże lektury. Sytuacja powtarzała się jeszcze ze dwa razy i po kolejnych fragmentach przeczytanych w "Angorze" rzucam mamie by mi sprezentowała na święta tą książkę. Jest grudzień, jest wigilia, prezenty itp. i po kolacji idę się zaczytywać wmój prezent. Chyba w ciągu jednej nocy ją przeczytałem, tak mnie wciągneła
Potem coś mnie tknęło i zacząłem patrzeć po internecie, tam trafiłem na drugą część, którą kupiłem dopiero w czerwcu w miejskiej księgarni. Na niej też się nie zawiodłem
Równie dobra co poprzednia część. Opowiedziałbym jeszcze jedną historię związaną z tą książką, ale to kiedy indziej się podzielę tym