Oh no! Where's the JavaScript? Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.
Need for Speed Zeal
Need for Speed Unbound
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) Remastered
Need for Speed: Heat
Need for Speed: Payback
Need for Speed: Edge
Need for Speed (2015)
Need for Speed: No Limits
Need for Speed (film)
Need for Speed: Rivals
Need for Speed: Most Wanted (2012)
Need for Speed: The Run
Shift 2: Unleashed
Need for Speed: Hot Pursuit (2010)
Need for Speed: World
Need for Speed: Nitro
Need for Speed: Shift
Need for Speed: Undercover
Need for Speed: ProStreet
Need for Speed: Carbon
Need for Speed: Most Wanted (2005)
Need for Speed: Underground 2
Need for Speed: Underground
Need for Speed: Hot Pursuit 2
Need for Speed: Porsche 2000
Need for Speed: Road Challenge
Need for Speed III: Hot Pursuit
Need for Speed II
The Need for Speed
30 LAT SERII NFS
Forum dyskusyjne

Hardware & Software

O nowinkach technicznych

569 posty

Ostatnia aktywność, 23-12-2011 12:57 przez Reev
R
Reev Odpowiedział(a) w Dziwny problem. 13 lata temu ( 23-12-2011 12:57 )
Re: Dziwny problem.
Siema Wink

Mam problem z komputerem. Wyłączyłem go wczoraj po godzinie 23 z kawałkiem pilnując czy się na pewno wyłączył. Gdy szedłem spać komputer był wyłączony. Wstałem gdzieś przed piątą, no wiecie, sprawy fizjologiczne. Zobaczyłem, że komputer był włączony, więc go wyłączyłem. Wchodząc do pokoju znowu zauważyłem, że komputer się włączył, i sam z siebie wyłączył, i tak w kółko, więc odłączyłem go z zasilania. Dzisiaj chciałem go odpalić, normalnie wcisnąłem przycisk, zaświeciło się i ... nic, wyłączył się. Kiedy chciałem go znowu włączyć, nawet nie zareagował.

Co jest nie tak ??
Mat3usz
Mat3usz Odpowiedział(a) w Pochwal się komputerem. 13 lata temu ( 17-12-2011 20:18 )
Re: Pochwal się komputerem.
Chciałbym się pochwalić moim nowym laptopen na studia =)

Packard Bell EasyNote TSX 66HR
Procesor Intel Core i5-2140M 2.3 GHz
Karta graficzna NVidia GeForce GT540M 2GB RAM plus Intel HD Graphics 3000
Pamięć 8GB DDR3 RAM
Dysk 500 GB HDD
Ekran 15.6 16:9 HD LED LCD
System Windows 7 Professional

Co powiecie na taki sprzęt? Grin
F
funfel Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 06-11-2011 08:22 )
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj!
jak go rozręcałam to był prawie czysty mała warstawa kurzu i nic więcej i było gorzej bo kiedys zacinał sie co 2-3 minuty. nie widzę aby był stopiony i głośniej chodzi.
Cooler
Cooler Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 05-11-2011 19:40 )
3nd jeśli masz gwarancje na komputer to oddaj go do serwisu, a jak nie to pożycz od kogoś kabelek Sata albo kup taki (koszt koło 7 - 10 zł) i spróbuj wymienić. Jak nie pomoże to niestety najprawdopodobniej coś nie tak z dyskiem jakieś uszkodzenie fizyczne. Nie gwarantuje na 100%, że to dysk, ale najprawdopodobniej to on jest sprawcą.

Funfel spróbuj przeczyścić komputer. Jak nie to zobacz czy kabel zasilający się nie topi zaraz przy wtyczce do zasilacza. Niedawno miałem ten sam problem, kabel był za luźny i robiło się zwarcie na stykach i się topił. Wpiąłem stary kabel od monitora CRT i nic się nie dzieje.

DICK Windows Movie Maker jest instalowany zaraz z systemem, więc najlepszym wyjściem będzie zrobienie tzw nakładki systemu.
Voxerver
Voxerver Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 05-11-2011 18:24 )
Ja mam taki problem...W programie Windows Movie Maker przy włączaniu wyskakuje błąd "Brak Efektów i Przejść wideo"...Nie wie ktoś jak przywrócić te efekty i przejścia?
F
funfel Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 05-11-2011 16:52 )
jak gram w minecrafta beta 1.8.1. to po godzinie śmierdzi prosze o pomoc
R
Reev Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 05-11-2011 15:25 )
Z grami jest coraz gorzej. Klatkują, i tnie się dźwięk.
Black Ice
Black Ice Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 05-11-2011 13:57 )

Cytat

Ill udało Ci się rozwiązać problem z tym gubieniem pakietów ??

Tak, trzeba było zmienić ustawienia routera Smile
R
Reev Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 05-11-2011 13:54 )
Jakiś tam program brat odpalał, ale wszystko jest poprawne.
@Cooler

Możliwe, że coś jest na kablu.
Cooler
Cooler Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 05-11-2011 11:31 )
Bardzo możliwe,że tutaj chodzi o problem z dyskiem, uszkodzona jest głowica odczytująco-zapisująca - to z takich poważniejszych, ale bardziej możliwe,jest, że padł kabel SATA łączący dysk z płytą główną. Twój komputer jest na gwarancji czy to tzw składak ??

P.S

Ill udało Ci się rozwiązać problem z tym gubieniem pakietów ??
R
Reev Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 31-10-2011 23:10 )
Komputer ma dopiero 2 miesiące Wink

Mój brat chodził do faceta, u którego był kupowany komputer, i on mówił, że coś może być z dyskiem nie tak. Dysk 1TB, a trochę na nim dużo tego jest, a jak teraz padnie, bo będzie katastrofa, choć nie chcę mi się w jego słowo wierzyć.
Cooler
Cooler Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 31-10-2011 22:10 )
Co do problemu kovalcia, wcale nie musi to być problem z systemem (zależy o jaką grę chodzi). Któraś z kości pamięci może być uszkodzona lub robi konflikt sprzętowy.

Co do 3nd spróbuj przeskanować też komputer antywirusem, to, że robiłeś format tydzień temu nie oznacza, że przez ten tydzień komputer nie złapał jakiegoś syfola. W środku też, możesz przeczyścić. Ile twój komputer ma lat ?? Problem może leżeć również w sprzęcie.
Slight
Slight Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 31-10-2011 21:47 )
3nd komp chyba ci się grzeje, sprawdź temp. procka i karty graficznej przy spoczynku. Może wina sterowników od karty graficznej??? Przeinstaluj lub zainstaluj nowsze bądź starsze. Ewentualnie może komp w pętle wpadł??? Spróbuj zrobić przywracanie systemu do wtedy kiedy komputer dobrze działał.
R
Reev Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 31-10-2011 16:47 )
Od razu, jak włącze. Czasem normalnie działa, ale to chwilowe.
K
kovalcio Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 31-10-2011 16:08 )
A dzieje Ci się tak od pierwszego rozruchu czy np. pochodzi godzinę wiecej i dopiero się tak dzieje ?
R
Reev Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 31-10-2011 15:32 )
Raczej dobrze Ci się wydaje Wink

A teraz przyszedł czas na mnie.

Otóż od pewnego czasu źle się z moim komputerem dzieje. W ogóle nie chodzi o gry, a o jego funkcjonowanie. Komputer włącza się z 2-3 minuty, + jeszcze na starcie zawiecha explorera. Potem zanim cokolwiek się włączy, to też trzeba z 5 minut poczekać, zanim zatrybi. Tylko nie mówcie, żeby czyścić kompa, czy coś w tym rodzaju, bo format robiłem tydzień temu.
K
kovalcio Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 29-10-2011 13:48 )
Witam ! Mam następujące pytanie... Mój kumpel zamówił procek Athlon AMD AM2 starszy model oraz ramy 4GB. Wszystko "ładnie" śmiga ,aż do momentu próby odpalenia gry gdzie po prostu PC się resetuje.. O co może chodzić ? Przypuszczam , że może być to problem z systemem (WIN XP 32bit)
Slight
Slight Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 25-10-2011 16:56 )
3 Karty graficzne i się one przegrzewają??? Zaktualizuj sterowniki do Tri-SLI, może te stery co teraz masz źle wpływają na działanie kart, wiesz o co biega. Nvidia wydaję czasem takie stery że głowa boli...
R
Reev Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 25-10-2011 16:43 )
Posłuchaj, skąd dochodzi to buczenie. Jeśli z wentylatora, to po prostu ci się przegrzewa. Zdejmij pokrywę. Jeśli masz małą budę, to właśnie dlatego Ci się grzeje.
Black Ice
Black Ice Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 25-10-2011 15:53 )
Możliwe, że Ci się przegrzewa.
  • You can view all discussion threads in this forum.
  • You cannot start a new discussion thread in this forum.
  • You cannot start on a poll in this forum.
  • You cannot upload attachments in this forum.
  • You cannot download attachments in this forum.