Re: Pochwal się komputerem. Potwór to to nie jest, ale na starsze tytuły wystarcza
Laptop HP G62-a35EW
Procesor: AMD Turion II Dual-Core Mobile P520
Pamięć RAM: 4GB
Dysk twardy: 500GB
Przekątna ekranu: 15,6''
Rozdzielczość: 1366x768
System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64 bit,
Karta graficzna: HD5470 1Gb
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Szukam pomocy !
A o to mój problem z laptopem. Od czasu reinstalu systemu, nie mam polecenia "Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi" w Panelu Sterowania>Sieć i internet. Sterowniki karty sieciowej mam zainstalowane, także nie wiem czemu tego akurat polecenia nie widzi. Z internetem łączę się przez kabel LAN, a chciałbym czasami skorzystać z sieci Wi-Fi kiedy jestem na uczelni.
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Już nie mam dwóch, bo za każdym razem pytał się czy akte ściągnąć, skasowałem. A Advanced System Care posiadam w wersji Pro ale jakieś różnicy nie widzę.
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! O dziwo problem zniknął. Dziś jak włączyłem kompa avast usunął mi FRAPSA , Gadvin print screen i adobe readera bo widziałem jak wyświetlił mi się komunikat ,że są "zainfekowane" czy coś w tym stylu. Teraz wszystkie problemy podane wyżej zniknęły. Zobaczymy na jak długo.................
Mam nadzieję ,że na zawsze
EDIT: Żal, avast pisze ,że zostało wykryte zagrożenie jak włączyłem NFS TR i usunął mi plik.exe. Muszę przeinstalować grę..
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! PTR - jak masz dwa antywirusy zainstalowane, to życzę powodzenia. Nigdy nie instaluje sie dwóch antywirusów.
Avast to dobry antywirus, myslę wiec, MrKacper, że nie masz żadnego wirusa. Podejrzewam, że po prostu zrobił Ci się jakis bałagan w rejestrze lub cos w tym stylu. Proponuje pobrać darmowy programik, który zwie się Advanced System Care, i nim przeskanowac komputer i naprawic błędy. Myslę, że to pomoże.
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Mi akurat Avast się podoba pod względem jego działalności. Propo Twojego problemu MrKacper, może przeinstaluj system albo coś.
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Avast jest raczej słaby do wykrywania wirusów, pobierz jakiegoś triala antywira albo IObit Malware Fighter(darmowy, osobiście znalazł 3) Awasta też posiadam ale jak co wspomagam się tym. A co samego problemu, nie znam się na tym więc strzelam, że to wina dysku albo systemu.
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Sprawa jest dość poważna. Od trzech dni dzieje się coś złego z moim komputerem. Mam 2 konta użytkowników i na obu jest to samo. Otóż jak się zaloguję niby wszystko jest w porządku ale po chwili na pasku wyświetl mi się ,żebym sprawdził czy komputer jest bezpieczny. Patrzę ,że zapora jest wyłączona ( sam nie wyłączałem ). Natychmiast ją włączyłem i żadnych problemów nie było. Później zorientowałem się ,że nie widzę ukrytych plików i folderów a zawsze miałem zaznaczone w Opcjach folderu "pokaż ukryte pliki i foldery". Przestawiłem na tak jak było wcześniej. Do końca dnia było już wszystko w porządku.
Kolejnego dnia włączam kompa po szkole i patrzę ,że znowu zapora jest wyłączona i nie widzę ukrytych plików. Przestraszyłem się ,że może ktoś się do mnie włamał (słyszałem ,że da się przez Hamachi ,a ja akurat je miałem). Od razu je usunąłem. Posiedziałem na forum i trochę popykałem w Split/Second do czasu kiedy mi się zawiesiło. I tu jest kolejna poważna rzecz. Otóż jak wcisnąłem CTRL+ALT+DELETE pojawia mi się ekran z opcjami dodatkowymi ( Mam Viste ). I brakowało tam najważniejszej rzeczy: MENADŻERA ZADAŃ. Pomyślałem ,że to bug w systemie i spróbowałem ponownie. Dalej to samo. Został mi reset kompa po którym również tak było i zapora też była wyłączona.
Dziś wróciłem ze szkoły. Problemy nie zniknęły. Postanowiłem przeskanować kompa. Antywirus nic nie wykrył ( mam Avasta ).
Co jest grane? Dodam ,że przez ostatnie 3 dni nic nie ściągałem.
Re: Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj ! hahah. W tym rzecz że aktywowałem. WiFi mi nie ogarnia w mojej okolicy. I co najlepsze nawet gdy by internet ciągnął to nie wierze że w ciągu pól dnia bo GG miałem włączone od rana do 17. trochę tanio za tyle włączonego neta. ;p
Re: Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj ! A ja mam inny problem. GG w telefonie zjadło mi 7 zeta. :p A miało być darmowe. odda mi ktoś te 7 złotych? ;p
Re: Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj ! Ściągnij sobie instalkę mobilną na kompie, przegraj sobie potem do telefonu i zainstaluj. Ew. poszukaj w google sposobu, specem od telefonów nie jestem :p
Re: Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj ! Mam problem.
Sony Ericsson Xperia X8
Chciałem pobrać sobie gmaila i wchodzę, pobierz gmaila, pobierz z serwisu market i - nie znaleziono pliku.
Wysyłałem sms taki jak podało na stronie googla i wtedy przysylaja link klikam i ta sama strona z zakladka pobierz z serwisu market, klikam i to samo. Szukałem gmaila na AndroidMarket, ale nie ma oficjalnej wersji.
Wie ktoś co robić żeby normalnie pobrać oficjalnego gmaila?
Re: Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj ! Sory za odkop.
Nie mogę przegrać muzyki (.mp3). Wywala mi komunikat, że urządzenie może nie być podłączone lub nie odpowiada, a jest podłączone i działa. Telefon - Samsung Omnia I900. System - Windows Mobile 6.5.
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Mam takie pytanie.
Dziś zamontowałem do komputera płytkę, która umożliwia mi podłączenie do komputera kamery(nie wiem jak to się fachowo nazywa). W systemie nazywa się to "Kontroler IEEE 1394". Chciałem zainstalować sterowniki do tego urządzenia, ale przy próbie instalacji wyskakuje mi takie coś:
Można w tym wypadku kontynuować instalację sterowników? Co robić jeśli coś nie wyjdzie i mi komputer padnie? Czekam na odpowiedzi.
W razie czego:
System: Windows 7 Home Premium
Płyta główna: ASUS M4N68T
Reev Odpowiedział(a) w Dziwny problem.
13 lata temu ( 23-12-2011 13:52 )
Re: Dziwny problem. Ale komputer sam z siebie się włącza. Zbytnio nie rozumiem tego co ty do mnie piszesz. Nie będę sam się w tym bawił.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Serwis NFSPolska.pl używa plików cookie do przechowywania informacji o sesji i analizowania danych w celu zapewnienia użytkownikom lepszej wrażeń z portalu.