Re: Test Drive Unlimited 2
5 Miesięcy temu wyszedł kolejny Test Drive Unlimited, Wszyscy się spodziewali że przebije część pierwszą no ale niestety nie wyszło. W dodatku słaba optymalizacja sprawiła że nowa gra Eden Games stała się niegrywalna. Brak własnego radia i odsuwania fotela w kabinie kierowcy też zalicza się na minusa. Jednak chłopaki z wyżej wymienionego studia od razu wzięli się załatanie gry i faktycznie teraz jest o wiele lepiej, jednak trzeba było zrobić kilka rzeczy żeby mieć sensowną liczbę klatek na sekundę. Kiedyś klnąłem na tę grę, dzisiaj wycofuje wszystkie te słowa.
Według mnie nowy TDU2 po tych wszystkich łatkach jest grą dobra, żeby nie powiedzieć że bardzo dobrą. Przyjemność prowadzenia samochodów jest taka sama jak w poprzedniczce, a ta gra została tak zrobiona że chce się jeździć od wyścigu do wyścigu. Tutaj ogromny plus. Jeśli chodzi o miejsca dla avatara, wszystko z TDU1 zostało przeniesione tu, ale tutaj dali fryzjera, hmmm. I kolejny plus który wyszedł na dobre nowemu TDU2, Off-Road! Również nie został spierdaczony. Pora na minusy. Gra nadal ma mnóstwo błędów, a optymalizację mogli by jeszcze bardziej poprawić. Po drugie brak własnego radia (trzeba jechać na winampie :/). Wykonywanie licencji mogli sobie darować ale na szczęście da się bardzo szybko wszystkie zrobić. Grafika się za bardzo nie zmieniła, a gra chodzi gorzej że ho ho (u mnie chodzi miejscami perfect, ale fix'a opisze niżej.) Brak samochodów marki Lamborghini, może dojdzie w "mega packu" jak w TDU1. No i największy minus calutkiej gry, tryb fabularny. Jednak za te błędy dostaliśmy pierwsze darmowe DLC co jest pochwałą dla twórców, a wnosi dużo. Teraz czekać na kolejne patch;e i kolejne miejsce do wyścigów, DUBAI....
Moja ocena: 7/10
Czekam na wasze opinie
Tutaj dodaje poradnik by zwiększyć ilość FPS.
1. Wyciszamy lub odłączamy mikrofon z gniazdka i w grze również wyłączamy mikrofon. Dostajemy 15-20FPS!!!!
2. Jakość otoczenia dajemy na najniższe.
3. Po ściągnięciu najnowszych patch'y, wyrzucamy plik "System Default", znajduje się on: Moje Dokumenty - Eden Games - savegame.
4. Ponoć zmniejszenie jakości otoczenia na najniższe i danie AA x8 powoduje znaczny wzrost FPS, tego nie sprawdzałem.
I co? i gra jest grywalna, u mnie w mieście z przyciwnikami miałem 33-42FPS, na odludziu 40-60FPS.