Driver - gra bez której nie byłoby GTA, chodź wielu uważa, że to właśnie Driver jest klonem GTA. Niebawem premierę będzie miała kolejna część zatytułowana DRIVER: SAN FRANCISCO na którą czekam z niecierpliwością jak nobla pragnę. W zasadzie to zastanawiałem się czy powstanie kolejny Kierowca :P i jednak gra ujrzy światło dzienne. No ale dosyć tych bredni więc przejdźmy do meritum tego co mam tu napisać. Gra rozpoczynać się będzie kilka miesięcy po wydarzeniach z gry Driv3R (bezpośrednio rzecz jasna). John Tanner i Charles Jeriho (to oni jednak mieli imiona xD ?! ) przeżyli strzelaninę w Stambule w Turcji finale gry Driv3R. Na początku nowego Drivera dojdzie do pościgu Tannera za Jeriho, w którym ten pierwszy będzie miał wypadek i zapadnie w śpiączkę. Dalsza część gry potoczy się w umyśle Tannera, taką możliwość daje system SHIFT, który pozwala na przenoszenie się bez wysiłku w każdy dowolnie wybrany pojazd. System ten będziemy mogli też modyfikować w zależności od postępów w grze. Warto zaznaczyć, że gra wraca poniekąd do korzeni dając nam arcadeowy, wściekły i zwinny model jazdy ze sporą dozą dynamiki i filmowości a szaleć będziemy po mieście znanym z części pierwszej tejże gry, które będzie miało 320 km dróg i przechodniów na chodnikach. Popisy na szosie będziemy mieli czym odstawiać bo po raz pierwszy w historii drivera dostaniemy w nasze oślizgłe łapska ponad 100 licencjonowanych furek choćby tj. Fiat 500, RUF (tuner Porsche) czy Dodge Challenger R/T wiec każdy wynajdzie coś dla siebie. Ciekawie zapowiada się widok FPP od środka pojazdu. A teraz oblukajcie teasery i trailera z gry. Premiera już w CZERWCU :)
P.S. Będzie też edycja kolekcjonerska z figurką żółtego Dodge'a Challengera R/T.
[movie=youtube]HxjDdXEGBdI[/movie] [movie=youtube]wPM_HOGnK0o[/movie] [movie=youtube]IEokZ-nGJAw[/movie]
[movie=youtube]KPPkoUhmZe8[/movie]
Hah, jeszcze pamiętam jak nie było PS2 anie PS3, i grało się jeszcze na PS1 :D To grałem bardzo często w te pierwsze części Driver'a które było tylko na PS1 :P To był czad mieć Driver'a a ja pamiętam miałem jeszcze nowszą wersję jakąś Driver 2, no i wtedy byłem hardcorem :P No, ale nie o starych Driver'ach mowa lecz o najnowszym "San Francisco" powiem jedynie tyle, że po obejrzeniu tych filmików, mogę powiedzieć, że bardzo chciałbym zagrać w tą nowszą wersję :) Bo grałem tylko w te na PS1 :( A ta gra zapewne i tak mi nie zadziała, gdyż mam za słaby sprzęt :(
Ps. Przed ostatni wers napisałeś 2 CZERWCU? Ale nie czepiam się :P
dobra drodzy użytkownicy mam dla was mały rarytasik
tak więc stworzyłem wczoraj filmik porównujący 2 wersje Driver San Francisco na konsolach PS3 i X360 (nagrywane kamerką HD)
filmik przedstawia pełne przejechanie wersji DEMO gry
[movie=youtube]W7aCFQQLCSY[/movie]
PS ostrzegam i polecam oglądać w oryginalnej rozdzielczości 2048x1152
My Camera:
Canon 5D
Canon EF 50mm f/1.8 II
Canon EF 28-105 mm f/3.5-4.5 II USM
Sigma 28-80mm f/3.5-5.6 Aspherical Macro HF
Paragon 500mm f/8 Telephoto Lens with 2x Teleconverter 1000mm[/img]
Zamówiłem preordera :) Podoba mi się muszę przyznać. Dużo fajnych rzeczy jest w tej grze. Są znajdźki do poszukania, pościgi policyjne, stunty do zrobienia, wyścigi. Nawet challenge do wykonania m.in. tricki do zrobienia w garażu w ciągu 1 min - miły gest :D znane z pierwszego Drivera. Świetna gra, wciągnęła mnie bardzo. POLECAM OGRY :P
a premiera na PC pod koniec Września ;/ xD
Dzisiaj na jutro pewnie czekam bez strachu,
Wita mnie świt, witam go na luzaku,
Radości łzy i smutku pół na pół,
Cały czas życiu stawiam czoła bez strachu!
Szczerze? Nie mogę się już doczekać premiery na PC. Może jednak ta prawie miesięczna "obsuwa" w premierze sprawi, że dostaniemy porządną konwersję z konsol. :-) Co do gry - strasznie mi się podoba, ma taki swój klimat, czego bardzo brakowało w np. NFS UC. Na początku wszyscy myśleli, że wyjdzie kicha, a recenzenci oceniają średnio na 8/10 - czyli nie jest źle. I ciekawe, czy znowu wszyscy skończą przygodę z Driverem na misji z garażem... :P
Muszę przyznać, ciekawie się zapowiada. :)
Palenie gumy w Driverze rules :) super to wygląda