Elo. Czytałem tematy tu na forum i nic mi nie pomogło, może jednak wspólnymi siłami znajdziemy rozwiązanie mianowicie po przesiadce na nowy sprzęt na GTX950, gry takie jak Undercover a co gorsze Pro Street odmawiają posłuszeństwa. UC zawiesza się ciągle, wywala do pulpitu z crashem, a PS to już całkiem odwala. Wraz z wczytaniem Save liczba FPS, licząc na oko to 0,002 klatki na sekundę. Widać, że coś się dzieje, ale no prawie nic. Zainstalowałem patcha, cracki różne nawet próbowałem, zmieniałem nazwę pliku na koniec spróbowałem usunąć intra loga itp. Gra uruchamia się do menu ale dalej crashe itp.
Czy to możliwe, że nowa dużo lepsza karta w połączeniu z Windows 8.1 nie pozwala grać w stare tytuły?
Co do UC nie jestem pewien, ale jeśli chodzi o PS to nie ma problemu. Wystarczy, że zmienisz nazwę nfs.exe w głównym folderze gry na dowolną inną. Powinno pomóc (poważnie mówię) ;)
Sprawdź co masz w dxdiag w zakładce ekran i daj ss
Windows nie powinien stanowić problemu, bo od Windows 7 mam zainstalowane wszystkie NFSy od Undergrounda w górę i każdy działał na Win7, 8, 8.1 i 10, choć nie obyło się bez poprawek. A to zgodność, a to uruchamianie jako administrator, a to wybór dedykowanej karty graficznej w przypadku gdy procesor ma swoją zintegrowaną. Więcej sztuczek chyba nie przeprowadzałem. Mam lapka z GF670 i inegrą Inela.
Zainstaluj sterowniki ze strony producenta w zależności od Firmy może być msi. nvidia, palit i wiele innych na karcie masz model i wszystkie oznaczenia
U mnie jest taka zasada, że wszystkie sterowniki zawsze najświeższe wyszukuję i instaluję. No chyba, że mają dużo bugów to się wstrzymuję.