Mój procesor ma 2,66 Ghz, ale Pro Street wymaga 2,8 GHz... Czy jest jakaś szansa, że gra mi pójdzie? Pamiętam, że Undercover wymagał 3.0 GHz i jakoś mi działał... Czekam na Wasze porady i pomoc ;) Z góry dzięki.
Komputer to nie tylko taktowanie procesora, podaj parametry komputera, to będziemy się zastanawiać jak to będzie chodzić.
Bo raczej odpalić powinno, ja grałem kiedyś w Prostreeta w pradawnym piecyku, który miał jednordzeniowego Athlona o taktowaniu 1.8 ghz, o reszcie parametrów w ogóle szkoda gadać. Dość powiedzieć, że wartości pamięci wygodniej było podawać jeszcze w MB, niż w ułamkach GB xd
Ale przy takiej konfiguracji liczbę fps można było mierzyć organoleptycznie.
Ja mam teraz: Intel Core 2 Duo E6400, 2133 MHz (8 x 267) na sokecie 775 i 2GB Ramu no i korzystam z zintegrowanej karty graficznej Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family 384MB
Taktowanie procesora jest również ważne. Tylko Danio nie bierzesz pod uwagę, że ProStreet wymaga 3GHz ogólnie podczas gdy Ty masz na pewno wielordzeniowca. W tym przypadku (tak się nie robi), ale możesz policzyć ilość rdzeni i przemnożyć przez taktowanie. Jeśli masz dwurdzeniowy procesor to masz ponad 5GHz czyli spokojnie pójdzie. Nowsze procesory mimo takiego samego lub niższego taktowania potrafią być bardzo wydajne, bo mają więcej pamięci podręcznej, jest więcej tranzystorów (tzw. proces technologiczny liczony w nanometrach) itp. Jednym słowem: instaluj śmiało!
Nie ważne ile masz procka ważne to ile masz pamięci na grafice i ile ramu, może ktoś się ze mną nie zgadzać ale ja tak myślę.