Realia wyglądają dość ciekawie, chociaż nie aż tak zachęcająco dla mnie jak te z AC III i IV.
O tym czy to fake ciężko powiedzieć, chociaż zważywszy, że oficjalna zapowiedź ma mieć miejsce 4 marca, czyli dość niedługo, może okazać się, że to faktycznie prawdziwe info. Nie raz znacznie grubsze informacje wyciekały na miesiące przed jakąkolwiek wzmianką o grze, a okazywały się prawdziwe.
Czego oczekuję od samej gry? Przede wszystkim, żeby utrzymała poziom genialnej czwartej części, która to sprawiła, że dołączyłem do grona fanów serii AC. Poza tym względem poprzednich odsłon mogliby faktycznie wzbogacić mechanikę skradankową, bo jak na serię w większości traktującą o skrytobójczych akcjach, ta jest zdecydowanie zbyt prosta.
Unity to tylko tytuł roboczy, jak mniemam Assassin's Creed V będzie miało podtytuł "White Flag".
Dziwi mnie trochę rozwiązanie z dwoma częściami wydawanymi w tym samym okresie czasu. Przypomina mi to z lekka schyłek PS2, kiedy to stara konsola Sony dostawała de facto zupełnie inne gry niż nowsze konsole i PC. I na ogół te gry były raczej gniotami, mającymi wycisnąć resztki pieniędzy z użytkowników tejże konsoli.
Raczej będzie podtytułu "White Flag" gdyż zapewne wielu ludziom biała flaga kojarzy się z porażką. :P Co do "Unity" to jeszcze nie wiem co o tym wszystkim sądzić... Szczerze to nawet chciałbym zobaczyć akcję AC w Chinach. A może tak się stać. Nie wiem kto z was oglądał film 'Assasin's Creed Embers" ale powiem tylko tyle, że do Ezio przybywa pewna Chinka z prośbą o pomoc... Jak na razie muszę odrobić zaległości związane z ACIV bo to już prawie V wychodzi a ja jeszcze czwóreczki nie ruszyłem. Wracając do najnowszej odsłony mam tylko nadzieję, iż gra będzie klimatyczna i zapadająca w pamięć.
Raczej podtytułu White Flag nie będzie, gdyż Unity zostało zapowiedziane oficjalnie. :)
[movie=youtube]watch?v=SQng7EkJHOI[/movie]
Ludzie, przecież to z "White Flag" to tylko trolling był... Biała flaga nie kojarzy się z porażką, tylko ze złożeniem broni, co jest specjalnością Francji.
Jeśli o trailer chodzi, to prezentuje się w miarę ciekawie, poza tym nie za wiele można powiedzieć. Nie pokazali niczego, co miałoby odróżniać tę grę od poprzednich części.
Radon spokojnie :) Trolling czy nie już nie ważne... Mam nadzieję, że Unity będzie dobrą grą pod względem fabularnym jak i graficznym.
Ogólnie widzę postęp graficzny w Anvilu. Grafika już nie jest taka sztuczna, i cieszy oko :D Mam nadzieję, że mój komputer jeszcze Unity (i Comet, bo mają wyjść dwie części Assassin'a równolegle najprawdopodobniej) utrzyma by można było po Notre Dame poskakać. XD
Wątpię, żeby wymagania jakiś szczególnie duży skok w stosunku do Black Flag zaliczyły.
Black Flag u mnie działał trochę... ch*jowo. Także czas chyba na modernizację grafiki, tudzież RAM.
Kupuję PS4 dla tej gry no xd Wygląda bosko <3
[movie=youtube]OjLHpQF7nqs[/movie]
Kupuję XBONE dla tej gry! Tak naprawdę to dla Forzy Horizon 2, ale w to też będę grał, wygląda bardzo solidnie, zapowiada się super gra. Oby tylko nie zatruwali misjami w teraźniejszości/przyszłości, bo w poprzednich częściach naprawdę ryło mi to banię, a w AC IV przechodzenie ich wiązało się dla mnie niemalże z bólem.
Gdyby podane podzespoły dotyczyły mobilnych wersji, to dałbym radę zmieścić odpalić na minimalnych na laptopie, a tak bez szans, choć NFS The Run też był poza zasięgiem poprzedniego komputera, a jednak się udało :) Niemniej uważam, że przegięli. RAM, rozumiem, ale grafika i procesor?
Ja się łapie na minimalne, aczkolwiek ulepszając piecyk miałem nadzieję, że odpalę tą grę co najmniej na średnich detalach...
Pierwsze dni po premierze powiedzą czy te wymagania to kwestia niezoptymalizowania gry czy rzeczywiście grafika wskoczyła na kolejny wyższy poziom.
Zmienię temat na konsole. UBISOFT już po raz kolejny oszukuje graczy. Na targach czy gameplayach udostępnianych przez nich, gra (chodzi o aspekt grafiki) prezentowała się po prostu rewelacyjnie. Ostatecznie jednak jest trochę gorzej. Nie jestem osobą, dla której grafika gra pierwsze skrzypce, jednak nie tylko to zawiodło. Obniżyli z 1080p na 900p, aby wszystko elegancko chodziło, a i tak doczytują się postacie w trakcie rozgrywki. Podobnie jak z łocz dogs i teraz lecą w kulki xd