Cześć. Już od dłuższego czasu nie mogę ukończyć tych mistrzostw na pierwszej pozycji, głównie dlatego, że Nordschleife nocą jest masakrycznie trudną trasą. O ile w dzień daję sobie radę, to podczas drugiego etapu moja najlepsza pozycja to numer osiem.
Do tej pory jeździłem Pagani Huayrą, ale może łatwiej byłoby mi innym wozem, z jakimiś innymi ustawieniami samochodu, aby był bardziej stabilny podczas skręcania, lub podskakiwania? Pomoże ktoś?
Mówiąc szczerze nawet nie dotarłem jeszcze do tego momentu, ale ja bym próbował jakimś mego nakoksowanym GT-Rem. Ale nie wiem, dla mnie nordschleife jest w SH2U w ogóle nie do przejechania.
Mam GT-R SpecV JCW Edition, ale wbrew pozorom, to nim się praktycznie skręcać nie da. Nawet po zmianie czułości układu kierowniczego.
Edit: Po ponad miesiącu prób wreszcie mi się udało, a to za sprawą Corvette C6R GT1. Gdybym na ostatnim zakręcie przed tą długą prostą nie pojechał za szeroko, to bym może miał nawet pierwszą pozycję, a tak dojechałem drugi. Tak czy inaczej, w serii byłem pierwszy z sumą 22 punktów. :)