Witajcie ! Mam do was prośbę. Mógłby mi ktoś powiedzieć co zrobić z grą Battlefield 3 ? Mianowicie chodzi o to, że na multi po kilku minutach gra się zacina i muszę wywołać menagera zadań, żeby wyłączyć grę. Na single też tak się dzieje ale rzadziej. Gra oryginał. Prócz BF3 mam taki sam problem z NFS The Run. Parametry kompa:
procesor: AMD Phenom II x4 965 3.40 GHz
RAM: 8 GB (ale widzi tylko 4 GB)
Karta graficzna: GeForce GTX 560 SE
Windows 7 90 dniowa.
Z góry dzięki !
// Milex1977
Poprawiona nazwa tematu
Dobra wiec rozczailem o co biega. Gralem na ultra a prawdopodobnie ultra wymaga co najmniej 4 GB ramu ale moj Windows widzi tylko 3,2. Musialem zjechac wymaganiami do minimum bo inaczej system nie pociagnie. Jezeli ktos mialby podobny problem radze z rejestru w origin games zmienic nazwe plikow Battlefield 3 ze znaczkiem tm na Battlefield 3 powinno zadzialac.
Temat do zamkniecia.
Dzieki !
Dokładnie. Sam o tym czytałem i Radon ma rację. Nie ma to jak jakość dzisiejszych gier
Wydawałoby się, że nic, ale jakbyś był trochę w temacie problemów z BF3 (ja trochę for przejrzałem, bo sam mam z Battlefieldem problem) to byś się dowiedział, że własnie zintegrowany Realtek i PunkBuster powodują crashe/freezy/wyłączanie się tej gry. ;)
Co ma karta dźwiękowa do wyłączania się gry? :D Stawiam, że komp się przegrzewa i tyle. Poza tym Ryan Cooper zainstaluj sobie 64bit'ową wersje systemu W7, bo nie potrzebnie marnuje Ci sie pamięć Ram.
Zintegrowany Realtek? Mam to samo, ja na kartę dźwiękową zbieram, bo innego wyjścia nie ma.
Ewentualnie skontaktuj się z EA, może oni coś poradzą.
Skąd ja to znam D: Spróbuj zaktualizować sterowniki, mi pomagało na jakiś czas.
Sprawdź temperaturę procka i karty graficznej podczas grania.
Tak szukałem na Google. A 7 to trial czyli wersja próbna 32 bit dlatego tylko 4 GB RAM'u.
Hmm. Szukałeś może coś na Google w tej sprawie? Tak propo komputera- "siódemka" powinna widzieć więcej jak 4GB.