Witajcie ! Mam do was prośbę. Mógłby mi ktoś powiedzieć co zrobić z grą Battlefield 3 ? Mianowicie chodzi o to, że na multi po kilku minutach gra się zacina i muszę wywołać menagera zadań, żeby wyłączyć grę. Na single też tak się dzieje ale rzadziej. Gra oryginał. Prócz BF3 mam taki sam problem z NFS The Run. Parametry kompa:
procesor: AMD Phenom II x4 965 3.40 GHz
RAM: 8 GB (ale widzi tylko 4 GB)
Karta graficzna: GeForce GTX 560 SE
Windows 7 90 dniowa.
Z góry dzięki !
// Milex1977
Poprawiona nazwa tematu
Hmm. Szukałeś może coś na Google w tej sprawie? Tak propo komputera- "siódemka" powinna widzieć więcej jak 4GB.
Tak szukałem na Google. A 7 to trial czyli wersja próbna 32 bit dlatego tylko 4 GB RAM'u.
Sprawdź temperaturę procka i karty graficznej podczas grania.
Skąd ja to znam D: Spróbuj zaktualizować sterowniki, mi pomagało na jakiś czas.
Ewentualnie skontaktuj się z EA, może oni coś poradzą.
Zintegrowany Realtek? Mam to samo, ja na kartę dźwiękową zbieram, bo innego wyjścia nie ma.
Co ma karta dźwiękowa do wyłączania się gry? :D Stawiam, że komp się przegrzewa i tyle. Poza tym Ryan Cooper zainstaluj sobie 64bit'ową wersje systemu W7, bo nie potrzebnie marnuje Ci sie pamięć Ram.
Wydawałoby się, że nic, ale jakbyś był trochę w temacie problemów z BF3 (ja trochę for przejrzałem, bo sam mam z Battlefieldem problem) to byś się dowiedział, że własnie zintegrowany Realtek i PunkBuster powodują crashe/freezy/wyłączanie się tej gry. ;)
Dokładnie. Sam o tym czytałem i Radon ma rację. Nie ma to jak jakość dzisiejszych gier
Dobra wiec rozczailem o co biega. Gralem na ultra a prawdopodobnie ultra wymaga co najmniej 4 GB ramu ale moj Windows widzi tylko 3,2. Musialem zjechac wymaganiami do minimum bo inaczej system nie pociagnie. Jezeli ktos mialby podobny problem radze z rejestru w origin games zmienic nazwe plikow Battlefield 3 ze znaczkiem tm na Battlefield 3 powinno zadzialac.
Temat do zamkniecia.
Dzieki !