Siemano ludziska, mam taki problem, laska dała mi do zrobienia lapka którego wyłączyła w trakcie aktualizacji, cały system się skraszył, nie mogłem w ogóle windowsa zainstalować,recovery nie działało, przywrócenie do ustawień fabrycznych nie działało, naprawa systemu nie działała, upgrade systemu nie działał, po dłuższych perypetiach udało mi się sformatować partycję systemową hirensem, niestety windows nadal nie chciał się zainstalować, wywaliłem tą partycję, żeby utworzyć nową, ale teraz jest taki problem, że jest tylko partycja recovery i z oprogramowaniem do lapka, a nie ma nieprzydzielonego miejsca na dysku i nie mogę utworzyć partycji, żeby zainstalować system, macie może jakieś pomysły ?
Dobra poszło, i to bez hirensa którego gdzieś zgubiłem, gdyby ktoś miał podobny problem, pomogła mi Fedora 12, wywaliłem wszystkie partycje nawet recovery, utworzyłem partycję linuxowską, po czym wyszedłem z instalatora, włożyłem windowsa 7 i to co było nie aktywne stało się aktywne : d wywaliłem partycję linuxowską, utworzyłem nową i poszło.
Tak wiem też o tym czytałem, ale hirens też to ma
Czasami jest pomocna dystrybucja linuksa GParted live uruchamiana z płyty. Waży ok 100MB i zawiera zaawansowane opcje związane z zarządzaniem partycjami. Włącznie ze zmianą systemu plików partycji i wybraniem bootowalnej partycji.