Siema
Mam problem z Bad Company 2. Otóż jakiś czas temu, po którymś tam patchu gra zaczęła masakrycznie chodzić że nie wiem. Dobra było trzeba prawie wszystko na Max Detal dać i zwiększyć rozdzielczość i to dało mi średnio 45FPS (Dziwne ale prawdziwe). Ale nadal jest pewien problem bo ponieważ po okołu 20-30 minut gry, gra zaczyna znowu lagować, było tak i przed podkręceniem grafiki jak i po. Co do pingu w grze, do najniższych nienależy, cały czas 170 i wyżej. Czy ktoś coś z tego rozumie? Da się jakoś to naprawić? Proszę o pomoc.
// Milex1977
Poprawiona nazwa tematu
Wolałem napisać od razu jak i co, a nie wszyscy są ogarnięci w sprawach IT :)
EDIT://
A tak przy okazji napisz mi na PW albo GG twój nick w Bad Company 2 jak się zbiorę żeby w końcu zainstalować BC to ogarniemy jakiś serwer :P
Niepotrzebnie się tak napisałeś, ogarniety jestem w tych sprawach. Ale z tym smarem pierwsze słyszę szczerze mówiąc. No nic za te półtora tygodnie to zrobię i sprawdze, powinno raczej pomoc. W razie czego napisze gdyby nadal problem był. Z góry podziękował.
No to po przeczyszczaj cały komputer, wydmuchaj sprężonym powietrzem albo odkurzaczem kurz z radiatorów (na procesorze, karcie graficznej jej pamięciach i GPU). Łopatki wiatraczków wyczyść dokładnie pędzelkiem, dla lepszego efektu możesz jeszcze nasmarować łożyska wiatraczków, specjalnym smarem do tego celu, jeśli nie masz takiego możesz puścić krople oleju roślinnego ( z kartą się tak nie baw bo musiałbyś całą maskownicę zdejmować, chyba, że masz inne chłodzenie ale z procesorem możesz się już pobawić) Aha nie masz przypadkiem komputera całego na gwarancji ?? Bo jak masz cały komputer kupiony w sklepie i zerwiesz naklejki gwarancyjne to już pozamiatane, jak coś się zepsuje to za naprawę będziesz musiał zapłacić.
W czasie spoczynku taka była.
Ale to była temperatura w spoczynku czy w czasie gry ?? Bo jeśli w czasie gry to masz bardzo dobrą temerature, ale jeśli w czasie spoczynku powinna być niższa ok 45-50 stopni.
Chciałbym mieć tego radzia co ty :P
Cholercia, o tym nie pomyślałem. Niestety metodę sprawdze za półtora tygodnia. Jak dla mnie prawdopodobne ze kurz powoduje scinanie, gdy sprawdzalem wczesniej temperaturę karty w CCC było 55-65 stopni. chyba ciutke za wysoka co nie? Posiadam Gigabyte Radeon HD4670 1GB.
U mnie pingi też nie są niskie, ale nie mam takiego problemu z zacinaniem się gry, ale piszesz, że dzieje się tak po jakimś czasie od odpalenia gry. SPrawdź wentylator na karcie graficznej, możliwe, że jest na nim pełno kurzu i karta za bardzo się nagrzewa, co powoduje ścinanie gry. Najlepiej będzie jeśli przeczyścisz cały komputer. Jeśli to nie pomoże pisz będziemy szukać dalej :)