Witam.
Na wstępie powiem, że historia problemu jest długa. Możesz ją pominąć, ale zalecam jej przeczytanie, gdyż wcześniej mogłem być blisko rozwiązania, a mogłem o tym nie wiedzieć . Jeśli jednak nie chcesz czytać, przewiń stronę do momentu pytania.
-------------------------------------
Dziś przyszło mi zmierzyć się z poważnym problemem z komputerem.
Otóż zaczęło się od tego, że komputer chwilę działał, działał sobie działał, aż w końcu się zrestartował sam z siebie. Przy ponownym uruchomieniu wyświetliło się narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia. W tej sytuacji włączyłem laptopa(z którego zresztą teraz piszę) i poszukałem w internecie informacji, które by mi pomogły. Najpierw próbowałem przywrócić rejestr paroma komendami w wierszu polecenia. A konkretnie skopiowanie plików system, software, sam, security i default. Operacja przyniosła mi tylko to, że mogę nie mieć pliku security. Wróciłem do szukania remedium i natrafiłem na takie pojęcie jak MBR(Master Boot Record). Problem mógł tkwić właśnie w tym, więc wróciłem do wiersza i naprawiłem to komendą bootrec/fixmbr. Dało mi to tyle, że system się załączał do momentu powitalnego ekranu windowsa, po czym się restartował i wracałem do narzędzia naprawy systemu... Wtedy postanowiłem wejść do trybu awaryjnego. Wszedłem do niego, tryb awaryjny zaczął się załączać, aż nagle na moment zobaczyłem blue screen i napisane parę linijek. Zobaczyłem, co to mogło oznaczać i okazało się, że nie ma pliku winlogon.exe.
---------------------TU ZACZYNA SIĘ PYTANIE--------------------
Jak mam odzyskać ten plik? To moja ostatnia próba przed użyciem płyty ratunkowej z CD-Action, a potem już tylko format.
Proszę o każdą możliwość rozwiązania problemu.
Pozdrawiam.
.
Za późno. Już format zrobiony i wszystko na razie działa.
.
Nie rób formata na razie, spróbuj zrobić najpierw windows upgrade z płyty
Powinien rozwiązać , przynajmniej tak myślę:)
Ok, dzięki. Zanim temat zostanie zamknięty, jeszcze jedno pytanie. Czy format na pewno rozwiąże problem?
.