Tak, wiem, jest temat "Polski Hip - Hop", ale w tym temacie możecie powiedzieć czego, oprócz polskiego rapu słuchacie.
Ja to czasami klasyków amerykańskiego rapu: Ice Cube, 2Pac, Eazy-E, Gangstarr, rzadziej N.W.A.
No to tak ja to: WuWunio, TEDE, Grubson, Jeden Osiem L, Hemp Gru, Pezet, Sokół i Marysia Starosta, Pono, VNM, Diox, DwaZera, Pokój Z Widokiem Na Wojne, Brahu, Paluch, Pyskaty, DDK RPK, Grube Jointy, Jwp cała banda tutaj np. ERO, Eldo no i PROSTO MIXTAPE'y DJ600v : )
To wszystko z moich ulu. znajdujących się aktualnie na pulpicie ;>
Nie każde ścienne dzieło jest wandalizmem... To jest moje życie, możesz mnie zamknąć, ale ja nigdy nie przestanę... bo oddany jestem tej sztuce...
Ja oprócz Polskiego Rapu słucham również Polskiego Rocka, zespoły typu: Myslovitz, Hey, Rotary, Marek Grechuta, Czerwone gitary, trochę Wilki.
Oprócz tego również: Green day, The Off Spring, The Hives, Linkin Park...
Czasem trochę techno, np. Dj Tiesto/Dj Splash...
i oczywiście Reggae: Bas Tajpan, Mesajah, Natural Dread Killaz, GrubSon, Bob Marley...
Wszystkiego na pewno nie wymieniłem i dodam, że nie na widzę Pop'u oraz metalu, ale w obu przypadkach są wyjątki...
Ja słucham AC/DC, Guns n' Roses, Aerosmith, The Rolling Stones, Dire Straits, Deep Purple, Green Day, The Ramones.
Wyjątek : AC/DC
Wyjątek : 2 piosenki PEZET'a
David z getta, rihhana , gaga, pitbull itp.
POP, house, dubstep,R&B i różne remixy..lubie DJ Scotty
Uhuhuh... Dużo tego jest... W skrócie powiem, że głównie POP, R&B i House, czyli takie dysktekowe klimaciki. JLO, Brit, RiRi, GaGa, Pitbull...
O cholercia, dużo tego. Techno, Trance, House, R&B, POP, Polski hip-hop i rap. Z obcojęzycznego to tylko Eminem. Ogólnie też lubię składanki, typu Energy Mix, czy też składanki zrobione przez kogoś tam.
Ja słucham klubowych rytmów House Electro itp. No ale jestem otwarty na wszystko więc słucham trochę rocka metalu, popu, rapu i dużo dużo więcej...Ale prócz tego że słucham także tworzę a to nuta którą ostatnio skminiłem....Takie Electro House...
[movie=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NoFm0hEWVfs[/movie]
Ja również Amerykański rap <33 2Pac, Eazy E, Ice cube no i oczywiście Dr Dre ze Snoop Doggiem :D A rzadziej polski rap oraz nowsze kawałki - ostatnio spodobał mi się I need a dollar.
Rock, Hard Rock, Metal itp. A z wykonawców to np. Korn, Airbourne, Manson, Disturbed, Linkin Park, The Used, Bullet from my Valentine. Ogólnie lubię też spokojną muzykę np. Goo Goo Dolls - Before it's To Late albo White Lies - Bigger Than Us :) Dużo tego jest ;)
Hmmm... Co mi w duszy gra? Jakby tu powiedzieć, po prostu słucham muzyki z lat 70tych, 80tych, 90tych. Myślę, że kojarzycie nazwy takich wykonawców jak Queen, Genesis, Metallica, Iron Maiden, AC/DC, Maanam, Perfect, Lady Pank, Sting, Midnight Oil, Dire Straits, Jean Michelle Jarre? A jest to tylko niewielka kropla w morzu muzyki, której słucham. Nawet nie jestem w stanie wszystkiego wymienić :lol
Aha. Dodam jeszcze, że z "nowych" zespołów uwielbiam Rammstein - oni po prostu wymiatają.
Avenged Sevenfold, Slipknot, Disturbed, Five Finger Death Punch, Metallica, Pantera, Slayer - moje ulubione zespoły ich słucham najczęściej, rzadziej słucham innych rodzajów rocka i metalu zarówno tego klasycznego jak i czasem tych nowomodnych Niemieckich i Skandynawskich wytworów xd
Wychowalem się na KoRnie, Slipknocie, System of a Down, Disturbed,Rammstein i tym podobnym, z innych gatunków to The Prodigy, Faithless, Fat Boy Slim.. oraz Jedi Mind Tricks i Cypress Hill i disco lata 80":)
TF 110# 2pkt
Challenge series23# 1pkt
AT 17-01#3pkt
TF #119 2pkt
AT15.02.2016 3pkt
AM luty 2016 5pkt
Challenge Series#27 1pkt
TF #146 2pkt
TF #154 2pkt
2pac, Eazy-E, N.W.A, Ice Cube, Notorious B.I.G, Dr Dre, Snoop Dogg <3
DMX, zobacze na wu thang clan (chyba tak się pisze)
To i ja się podzielę moimi ulubionymi zespołami:
Amon Amrath, Soulfly, Disturbed, Aribourne, The Dillingers Escape Plan, Lamb of God, Sepultura, Skillet, Metallica, i może Incide, bo ostatnio mi się spodobał. Generalnie Hard-Rock, Metal i Heavy Metal.
Tiësto, Ferry Corsten, Andy Moor, Sander Van Doorn, Gabriel & Dresden, Andy Duguid, Mat Zo, Progression, Above & Beyond, Kyau & Albert, Cosmic Gate, Global Experience, deadmau5, Markus Schulz, Richard Durand, Paul Van Dyk, Armin Van Buuren (w te wakacje w Gdańsku ^^), Gareth Emery, Axwell /\ Ingrosso, Jonas Steur i wielu wielu innych.
Słucham bardzo rożnej muzyki, ale w większości są to utwory do roku 2008. Potem przestałem być na bieżąco z muzyką. A teraz co gości w playerze: Black Eyed Peas (ulubiony zespół do 2009), Eminem, Christina Milian, OutKast, Selah Sue, Xzibit no i muzyka z serii NFS (mniej więcej połowę z każdej gry) i GTA (VC i SA - te bardziej hip-hopowe, rapowe i popowe stacje). W ostatnich dniach po 10-12 latach rozłąki powróciłem do starych piosenek Elektrycznych Gitar.
Dorzucę więc swoje dwa grosze - siedzę bardziej w elektronicznej muzyce. Infected Mushroom, Pendulum, Gemini, deadmau5. Oprócz tego lubię na chillu odsłuchać sobie piosenki brazylijskie, a dokładniej te z Capoeira.
Dobra, trochę się zaktualizuję :D
Nadal słucham Zardonica (album "Antihero")
Słucham starych mixów Dieselboya (rok bez żadnego mixu od czasu "The Destroyer" to trochę lipton, ale czuję że się szykuje coś naprawdę mocnego :D)
The Qemists (już gwałcony replay przy najnowszym albumie "Warrior Sound" <3)
Numery z pod labeli Yellow Stripe, PRSPCT, Forbidden Society, Future Sickness, Culture Assault
Zacząłem słuchać Brainpaina (znaczy się kiedyś też go słuchałem, ale przez przypadek gdzieś wyczytałem że jest Polakiem i aż musiałem go przebadać. Nie wiem czemu wcześniej go nie słuchałem, sztosowe mindfucki z PL), jego nowy LP "The Prophecy" robi miazgę :D Tak samo nasz drugi rodak Switch Technique i jego "Scars" :D
Jak na razie tyle xD