Siema, mam taki problem. gry mi się ostatnio zacinają przy rozgrywce sieciowej - NFSHP, COD:BO, BF: BC2.
Nie powinny, a raczej nie mają prawa się zacinać na mim kompie:
System: Windows 7 Home Premium
Dysk Twardy: 1TB
Procesor: 4rdzeniowy 3,4 GHz (razem 13,6 GHz)
Pamięć RAM: 4GB
Karta Graficzna: 2GB
Czy ktoś z was ma taki problem? Wiecie jak to rozwiązać?
Z góry dzięki za pomoc ^^
// Milex1977
Poprawiona nazwa tematu
sieć=internet
internet=szybki lub powolny
Sprawdź szybkość neta bo jest tak że na neta potrzeba zawsze lepszych wymagań,a normalnie Ci się zacinają?
Z NFSzone od września 27 2010 14:45:24
Po 1. Rdzeni w procesorze się nie sumuje.
Po 2. Podaj nazwę karty graficznej, nawet jeśli ma 2GB, to może to być np: GDDR2.
Po 3. Pokaż wynik na [url=speedtest.net]SpeedTest[/url].
to sieć, jakie masz pingi przy grach ? jeśli na singla normalnie śmigają to wina sieci.
Na single śmigają prześwietnie, a co do sieci to mam 4MB. Karta graficzna geforce 9800GT
Zgadzam się z McRae. Aby grać na internecie, wymagania wzrastają. Spróbuj wyłączyć programy jakieś, np. Gadu-Gadu, Skype, Hamachi, Xfire, itd.
Powodem może być odległość od serwera, ale ostatnio zauważyłem na grach fps (Battlefield 2142, Bad Company 2) polacy mają strasznie duże pingi oraz lagi więc może to być związane z optymalizacją serwerów lub zmniejszoną przepustowością serwerów dla polskich ip.
Spróbuj jeszcze skana antyvirem
może być jakiś wirus, raz tak miałem, ze pewien wirusik mi blokował pewne porty i net chodził jak krew z nosa
Mam inny problem, tym razem w Call of Duty 4. Gdy wciskam ''szukaj'', wszystko na reset, włącznie z ''pokaż puste'' i ''pokaż pełne''. Żaden serwer się na liście nie pojawia, pojawiają się tylko 2 które dodałem do ulubionych. Czemu tak się dzieje i czy ktoś z was ma podobny problem? Wiecie jak go można rozwiązać może?
A tu parę info żeby nie było pytań:
- Mam oryginał, płytę.
- Nie używam cracków
- Nic nie mieszałem w folderze gry.
Za pomoc z góry dzięki ^^
//Edit: proszę o jasne odpowiedzi i sensowne Pfft
No to nie uruchamiaj gry przez 24h, bądź reinstaluj grę. Miałem dokładnie to samo 3 razy i 2 razy reinstal pomógł, za 3 razem poczekałem jeden dzień i działało. Ja Ci jednak radzę śmiało reinstaluj grę, o profilach nie zapomnij by skopiować do innego folderu.
PS. Jak chcesz coś znowu o Call of Duty napisać, to pisz na callofduty.pl, to samo z innymi grami, nie pisz tutaj tylko na forach o tych grach bo forum NFS to nie forum o COD i raczej nikt tu ci nie pomoże. Przy okazji robisz niezły bajzel na forum.