Witam wszystkich i proszę o pomoc. Miałem taki problem, że komputer wcale się nie chciał uruchomić, pytał mnie w jakim trybie uruchomić, jednak w żadnym się nie udało, bo kiedy się włączał pojawiał się blue screen i włączał się od nowa. Przeinstalowałem system i wszystko było OK :). Ale jakoś na początku tygodnia kiedy włączał się komp. to były rozmazane kolorowe paski i później znowu pytał w jakim trybie uruchomić, to dałem "uruchom sys. win. normalnie" i nic "ostatnie znane dobre ustawienia" i też nic ale tym razem udało się w trybie awaryjnym i zrobiłem naprawe sys. i wszystko działalo OK. Lecz nie długo się pocieszyłem gdyż na drugi dzień działo się tak samo i poraz kolejny naprawiłem i też pochodził z 1 dzień i znowu.
Ogólnie naprawiałem system około 3 razy wciągu 3 dni codziennie raz :( Nie wiem może to wina sprzętu bo komuter nie jest wcale taki nowy...
Może ktos mi pomóc.? ...
Problem samoczynnego wyłączania się komputera w czasie włączaonej gry czy normalnym ,,pustostanem" jest prosty : komp się zakurzył i trzeba go wyczyścić bo nie ma odpowiedniej cyrkulacjii powietrza i tak po prostu reaguje :) Ale dysk tu też mógł paść i popierajac resztę bedziemy szukać aż znajdziemy
Tak to może być wina dysku, co do stawiania systemu, robiłeś format całego dysku ?
Najprawdopodobniej tutaj padł dysk, jeśli co dzień musisz przywracać system. Niedawno naprawiałem komputer z podobnymi "objawami". Wyłączanie się komputera jest pewnie sprawką zasilacza ale nie koniecznie. Polecam włożyć inny dysk (z innego komputera ) i sprawdzić czy wszystko będzie śmigać, jeśli nie to będziemy szukać dalej :D
Odinstaluj sterowniki karty graficznej i jak będzie działało normalnie to znaczy że grafa Ci padła.
Z NFSzone od września 27 2010 14:45:24
Być może to jest wina zasilacza że ci się wyłacza. Miałem też sporo problemów z zasilaczami i wyłączanie sie kompa wskazuje że to może być to.