Witam wszystkich,
Mam pewien problem w Pro Street a mianowicie w czasie wyścigu gra się zawiesza i nic nie można zrobić tylko ręcznie wyłączyć grę przez menadżera,nie wiem z czym może to być związane,
specyfikacja mojego kompa
procesor:AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz
Karta graficzna:RADEON HD 5970 2GB
Ram:Corsair RAM DDR3 8GB
Dysk twardy:1tb
System:Windows 7 Professional 64bit
Z NFSzone od września 27 2010 14:45:24
Komputer masz dobry. Mi się zdaje że to jest wina płyty bo może jest porysowana lub pęknięta w którymś miejscu. A jeśli jest nie ruszona to może przez tego Windowsa 7. Ja mam XP i jest wszytko ładnie.
PSN: benek8
Origin: benek8
To nie jest wina systemu - sam mam 7 i o wiele słabszego laptopa. Chodzi pięknie. Więc albo to wina płyty, albo (jeśli masz pirata) cracka.
Kiedyś działało normalnie a jak teraz znowu zainstalowałem to właśnie takie coś,a jak uda się wyścig przejechać to nie można kontynuować,daję dalej i nic się nie dzieje:/
Raczej tak jak poprzednicy mówią, to wina płyty chyba tak myślę... Może w którymś niejscu jest drapnięta...
Bo wątpię, aby to była wina sprzętu...:) Może spróbuj zcrackowac
crackowanie niec nie daje płyta jest dobra,
Cytat
jak uda się wyścig przejechać to nie można kontynuować,daję dalej i nic się nie dzieje:/
tak jak napisałem poprzednio mam filmik nagrany z tego ale nie wiem gdzie wstawić a kona na YT nie mam
Crackowanie może coś dac, zawsze warto spróbować, spróbuj z innymi crackami... chyba, że od początku miałeś pirata i prędzej działało... Pytanie podstawowe... próbowałeś przeinstalować ?
Tak próbowałem i bez efektu
Dobra to już teraz mniejsza o to,a co z tym jak przejadę wyścig i nie mogę dać dalej,klikam,klikam i nic,tak samo też jak chcę na nowo jechać wyścig daję tak i mogę się klikać ile chce
Być może został usunięty jakiś plik windowsowski i przez to gra się zawiesza. Spytam jeszcze o sterowniki bo bardzo możliwe że posiadasz niestabilne sterowniki do karty graficznej, miałem podobny problem tyle że z inną grą na moim HD 3850, winne były (najnowsze!) niestabilne sterowniki. A próbowałeś sprawdzać na innym komputerze czy gra chodzi normalnie zainstalowana z twojej płyty??. Jeśli ruszy na innym kompie to coś nie tak z twoim komputerem.
Ale zawsze działała a po przerwie(około 10miesięcy)już nie działa,sterowników nie aktualizowałem i nie mam na razie zamiarów bo są one nie stabilne.Nie mam możliwości sprawdzenia czy na innych kompach działa bo tylko mój komputer jest tak dobry żeby tą grę odpalić.
A u kolegi nie dasz rady sprawdzić czy ruszy normalnie z twojej płyty?? Najbardziej prawdopodobne w tym przypadku jest usunięcie lub nie doinstalowanie jakiegoś pliku lub biblioteki, bądź to systemowej lub gry. Jeszcze jedno pytanie - skanowałeś komputer antywirusem w ostatnim czasie??
Skanowałem i 2 razy był taki sam wirus"Open Candy"czy coś takiego,sprawdzę u kumpla ciekawe czy mu pójdzie