Wzorem poprzednich gier, tak i teraz zapraszamy do zgłaszania błędów, w szczególności dotyczących nieprawidłowego przekładu różnych słów na j. polski. Przekażemy te błędy EA.
Ja dostałem na PS4 trofeum podczas wczytywania się gry - za osiągnięcie prędkości 240mph. Jeszcze tyle tam niej jechałem.
Witam, więc tak konsola PS4Pro
- przy szybkim restarcie wyścigu wyścig czasami startuje bez odliczania, jeśli na początku była cit scenka potrafi wymazać samochody (kierowca siedzi w powietrzu) i ścigani się z duchami + szaleje pokazany dystans.
- przy wypadnięciu z trasy resetuje vidok kamery
- czasami przed ładowanie wyścigu kibice pojawiają się znikąd
- przy 5h grania gra 3 razy się zawiesiła w czasie normalnej jazdy (wymagany restart)
- brak dostępu do Lancera KS (pozostałe 3 wozy z deluxe stoją w garażu)
Na to chwilę to tyle.
Wg mnie brakuje łatwego wywołania policji zderzając sie z samochodami czy niszcząc otoczenie.
Sprzedawanie samochodu (przy czym nie możemy pozbyć się naszego startowego samochodu):
przechodzimy w zakładkę garaż > klikamy kwadrat "wybierz mój garaż" > wybieramy auto X > sprzedaj
Przy naklejaniu vinyli których nie można obrócić, przy kopiowaniu na drugą stronę kopiują sie odwrócone.
Brak podglądu dymów, klaksonów, neonów, koloru nitro.
Będąc w tej samej grupie, znajomy mnie nie widział w grze, mimo że ja go widziałam normalnie w rozgrywce online.
Pełno bugów z level of details. Mobki i auta w garażu streamują się gdy gracz to widzi.
W jednym intro wyścigu widziałam nogi gracza wystające pod podwoziem.
Odbicia w kałużach są bardzo zbugowane.
Brak wsparcia dla SLI.
Blokujący się input dla "A" (pad) podczas wyszukiwania gracza i próby dołączenia do jego gry.
Gra sama nie otwiera się od razu w trybie pełnoekranowym, tylko trzeba kliknąć na okno.
Podczas kliknięcia w pole "Szukaj" przy wyszukiwaniu gracza, startowo w polu jest wpisane "szukaj" i trzeba je usunąć by wpisać nazwę gracza.
W zawodach dziennych Stalowy Smok przy zakręcie przed stacją benzynową, gdy chcemy sobie trochę skrócić drogę, auto mocno zwalnia przez niewidzialną przeszkodę.
Ogólnie często zdarza się, gdy chcemy sobie trochę ściąć zakręt, to auto jakby zatrzymało się w miejscu.
Podczas uruchamiania gry online, ekran ładowania dochodzi do jakieś 1/4 po czym gra się wyłącza i wyrzuca mnie do pulpitu.
Mam problem na konsoli ps4 ze sterowaniem, kupiłem tą gre dzisiaj i już od samego początku zauważyłem problem ze skręcaniem, aczkolwiek jak Skręcam gałką L3 w lewo lub prawo, a potem puszcze tą gałkę, to samochód jeszcze przez sekundę mi skręca, prostowanie kół jest opóźnione, czy ktoś ma ten sam problem?
Własnie, jak zmienic sterowanie? gaz na padzie, chciałbym np. w całkiem innym miejscu
Znalazłem dosyć irytujący bug, praktycznie od dnia premiery, do tej pory nie naprawiony.
Mam Mazdę MX-5 z 2.4 I6 Swap od początku gry praktycznie. Nadal mogę nią jeździć, ale nie mogę modyfikować.
Za każdym razem jak wchodzę w performance upgrades, obraz staje się jakby lekko ziarnisty /lekko drży i wywala grę. Bardzo denierwujące.