Dość fajna zabawa jak ktoś ma taki sentyment ;D Nie mniej jednak poszedłeś po najmniejszej linii oporu z odtworzeniem Porszawki w NFS 15. No właśnie, NFS 15. Uwierz bądź ale w tej grze można odtworzyć to malowanie 1 do 1 niestety wymaga to nakładu pracy i poświęcenia czasu.
Nostalgia mocno, ciekawa zabawa, chociaż bburago miały na ogół malowania przynajmniej wzorowane na prawdziwych wozach. Niemniej jednak przy tworzeniu repliki posiadanie modelu w skali może okazać się bardzo pomocne, myślę, że skorzystam z pomysłu, który podsunąłeś :)
Jeśli chodzi o Twoją pracę, do podpisuję się pod wypowiedzią Slighta, nfs15 daje ogromne możliwości tworzenia malowania samochodów, mogłeś w stu procentach oddtworzyć to bburago i jeszcze pozostałoby parędziesiąt warstw do zagospodarowania. Tutaj nawet kolory się nie zgodziły :(
Fakt, może nie jest to idealna reprodukcja modelu, zawsze można to poprawić. (Mimo że nie jest się tak uzdolniony :p). Co do kolorów, inaczej prezentuję się to w słabszym świetle . W moim modelu żółty bardziej wpada w pomarańcz natomiast niebieski jest bardziej granatowy. Może to tylko moje odczucie i to jak ja postrzegam te kolory. Fakt w nfs15 jest bardzo dużo możliwości jeśli chodzi malowanie, niestety jestem dość niecierpliwy w tych rzeczach :p
Mój model też nie jest do końca kompletny z malowaniem.
Wrzuć to do SR. Bardzo dobry projekt, ode mnie na 9 :)