Witam
Mam problem w zwiazku z cichym zabijaniem.Pytam ,dlatego iż nwm za bardzo który klawisz odpowiada za tą czynność
, wyjaśni mi ktoś ??
Możesz mi podesłać linki do tych plików (może być na priva)? Wkrótce będę instalował znów M 2 i się na pewno przyda.
Powiem tak znalazlem swoje rozwiazanie z cichym zabijaniem nie w misjach lecz w FreeRide.
W normalnym FreeRide v2 niema silent kill.
Jeśli chcecie owe pliki , prosze pisac na PW :)
Temat do zamknięcia.
Mam aktualnie Mafię II i ciche zabijanie działa chyba tylko w określonych misjach (np. w rzeźni czy w banku) i wobec określonych osób. Nie odpowiada za to żaden dodatkowy klawisz, po prostu podchodzisz do osoby od tyłu i pojawia się komunikat, że można gościa zabić po cichu klikając LPM.
No tak , ale jak wytlumaczycie fakt taki ze przed wczoraj zabilem goscia od tylu(duszenie) (na pc , nie na konsoli) przytrzymalem LPM za wrogiem i zadzialalo mi tylko raz. Ktos ma jeszcze jakies pomysly??
Mowicie ze w mafii 2 nieda sie po cichu zabijać , jakby sie nie dalo to w jednej z misji nie moglibysmy udusic przeciwnika.
P.S To ze mafia 2 jest "troche" zapomniana to nieznaczy ze nikt w nia juz nie gra i "czasami" mozna w nia pograc.
[movie=youtube]-Z3GKpIMJsE[/movie]
Da się :P Nie ma jakiejś wzmianki o tym w sterowaniu?
Gdzieś przeczytałem, że na konsoli "klikasz L3 (kucasz) podchodzisz do wroga i pokazuje się podpowiedź "O" (kółko) i gotowe".
W pierwszej części się nie dało więc wątpie by w drugiej też, kiedyś brat ogrywał Mafie i chyba nie dało rady niestety. Ale spróbuj zastosować sie do poleceń Radona, może bracki coś przeoczył ale wątpie. Nie mniej warto spróbować. :)
Wątpię żeby ktokolwiek dał odpowiedź, Mafia 2 jest już trochę zapomniana, i mało kto jeszcze w nią gra, zwłaszcza, że opinie na jej temat są mieszane. Ja osobiście grałem, odbiłem się i szczerze mówiąc ciężko mi sobie przypomnieć żeby w ogóle dało się tam zrobić coś po cichu, na ogół każde starcie sprowadzało się do strzelaniny o absurdalnej skali :D
Na logikę próbowałbym zajść od tyłu przeciwnika klęcząc, i sprawdził który przycisk odpowiada za atak wręcz bądź realizację kontekstu ("użyj" lub coś w tym stylu). Może jeśli faktycznie zajdziesz przeciwnika od tyłu niezauważony to wyświetli się informacja co wcisnąć, żeby go ogłuszyć lub zabić.