Witam. Mam taki problem, że wywala mi sterownik ekranu podczas gry w ciut bardziej wymagające gry. Dla przykładu BF4. Gram spokojnie i po pewnym czasie ekran robi się czarny i pokazuje się właśnie taki komunikat. Sterowniki są zaktualizowane a gra oryginalna. Problem mam od samego odebrania PC ze sklepu i szukałem rozwiązania w internecie przez kilka lat, ale nie znalazłem do tej pory i może Wy mi pomożecie. Myślałem nawet czy to nie wina sprzętu, który mam w środku, że może coś się gryzie np. GTX 560 z AMD Phenom II x4 ale nie wiem czy to ma jakikolwiek związek.
You do not have access to view attachments
Spróbuj zainstalować sterownik mniej więcej z tego okresu gdy miała miejsce premiera GF serii 6xx.
Pobierz program OCCT i daj test GPU na przynajmniej godzinę. Sprawdź jak zachowuje się karta w stresie i jakie ma temperatury.
Pobrałem program, katowałem GPU przez 2h i 45 minut. Nie mam zielonego pojęcia o co tu biega, więc wklejam wszystko co może się przydać.
You do not have access to view attachments
Możesz mieć skoki napięć na karcie. No i trochę Ci się grzeje w stresie. Sprawdź chłodzenie!