Jak myślicie która przeglądarka najlepsza ?
Hmmm.. Ja przez długi czas ( z 2 lata ) używałem FF'a no i nie mam zastrzeżeń. Wszystko ładnie, szybko i łatwo można wszystko obczaić. Miałem małą przerwę na opere, ale nie przypadła mi do gustu. Nie wiem czemu niektóre obrazki mi się długo ładowały, a na ff'ie szybko i trochę nie ogarniam opery xd. Nie dawno na google chrome siedzie i bardzo fajne, lecz wkurza mnie trochę że jak jest jakieś pole do pisania to zaznacza się na pomarańczowo. Fajne motywy do ff'a i do chrome są.. Najbardziej nie polecam explorera jakby co.. Najlepiej mi się używało chyba FF'a, ale Chrome też bardzo ładnie chodzi i polecam..
Tak masz rację, ff i google chrome to są bardzo fajne przeglądarki, lecz w w ff denerwuje mnie to, że często pojawiają się reklamy chociaż, że ty na nic nie nacisnąłeś (reklamy w nowym oknie). Chodzi o to, że np. siedzisz sobie na nfszone.pl
a w nowym oknie wyskakuje ci reklama :D Denerwujące :(
Jestem posiadaczem Firefox od 3 lat i jestem zadowolony.Gdy niedawno u kolegi wszedłem na stronkę w innej przeglądarce to pamiętam że nie mogłem powiększyć aut dodanych do SR
Ja odkąd zacząłem korzystać z internetu używam Firefoxa, rok temu na trochę się przesiadłem na Operę ale ostatecznie wróciłem do FF. Myślę że to najlepsza przeglądarka :)
Ja, na każdym komputerze, czy to Stacja czy Laptop używam tylko i wyłącznie Google Chrome.
Jasne że nie ma tylu funkcji co FF czy Opera ale po co to ? dzięki temu działa bardzo szybko i przechodzę storna po stronie w czasie 1-3 sekund.
Dzisiaj na jutro pewnie czekam bez strachu,
Wita mnie świt, witam go na luzaku,
Radości łzy i smutku pół na pół,
Cały czas życiu stawiam czoła bez strachu!
Ja korzystam ff, jest the best. Chrome moze jest szybki, ale pobiera twoje dane. (W gazecie komputerowej bylo) :D
Ja tam wole opere xdd przezuciłem się z ff na nią ;]
Na Windowsie najlepiej sie sprawdza Internet Explorer i Google Chrome. Firefox tylko na Linuxie dobrze się sprawdza.
Explorer ? Ja jak byłem u siostry na explorerze to nie mogłem wytrzymać, musiałem ff'a pobrać. Panel usera tutaj mi się całkiem zmienił i wylogować się nie mogłem. Obrazki też się długo wczytują no i panel z autem tygodnia itp mi nie pokazywał zawartości, tylko sam czerwony panel. Mi się bardzo źle przeglądało na explorerze ;/
Radon, Święte słowa !
Mozilla była od początku bardziej nastawiona na systemy Uniksowe. a Chrome czy IE na Windowsy.
Opera to taki pośrednik między Windows a Linux.
Używam aktualnie na każdym komputerze Chrome. Jest jedna możliwość, która czasami się przydaje ale czasami jest najgorszą opcją w przeglądarce. Mianowicie - gdy otworzymy listę ustawień i klikniemy "Opcje", to w zakładce "Prywatne rzeczy" można zobaczyć gdzie mamy zapisane hasła. Niby nic, ale gdy klikniemy jakąkolwiek... hmm... rzecz? to dostaniemy opcję "pokaż hasło". Jest to opcja wołająca o pomstę do nieba! Gdy ktoś wie o tej możliwości i jest u innej osoby, która posiada Chrome, to może sobie wykraść hasła. Powinni albo zrobić dodatkowo do tego hasło (do zobaczenia haseł:P) albo wykasować... Dlatego muszę wpisywać za każdym razem, na każdej stronie hasło...
Przeglądarka natomiast nadrabia szybkością, możliwością wyłączenia dodatkowych okien (np. reklam lub powiadomień (również wykorzystywanych jako reklamy)) i miejscem wygospodarowanym na pasek przeglądarki (ten u góry). W IE lub innych przeglądarkach zajmuje dość sporo miejsca, a tu strona zajmuje o wiele więcej miejsca.
Dziś, przeniosłem się na Operę Turbo v.11 :)
Ma jeszcze parę niedociągnięć i nie ogarnia do końca języka polskiego bo gdy piszę ten post to wyrazy są na czerwono podkreślane jak w wordzie ale chodzi szybko i jest przyjemna. Czekam na kolejne aktualizacje i na razię pozostaję przy Operze :)