Cześć mam mały problem z optymalizacją w NFS Shift 2 ponieważ spełniam Rekomendowane wymagania a gra na minimalnych spada do 10FPS
Tutaj mój komputer:
Procesor Intel-i3 3.40GhZ
Karta Graficzna GeForce GT 610
RAM 6GB
Windows 10
Zmień wszystkie opcje na wyłączone lub minimalne i zobacz ile wtedy będziesz miał FPSów.
Mam identyczny problem w NFS Shift 2. Spełniam rekomendowane a i tak 15-20 FPS :(
Antyaliasing był włączony nawet tego nie zauważyłem a aż taki stary nie jest żeby nie widzieć czyli problem rozwiązany Dzięki ;)
Czyli jakieś ustawienie, mimo że było ustawione na minimum, powodowało spadek FPS. Możesz teraz w ustawieniach w grze poszukać opcji, która tak spowalniała grę.
Dzięki pomogło teraz mam 20-30 FPS ale to i tak dobrze :)
A dodałeś lokalizację w GeForce Experience w karcie Preferencje w zakładce Gry?
Pobrałem zainstalowałem ale nie wykrywa mi Shifta 2 tam.
Musisz ściągnąć ze strony Nvidii, trudno wpisać w Google? ;)
A gdzie mógłbym wiedzieć gdzie jest to GeForce Experience i jak to zmienić? Bo nie znam się na komputerach zbytnio a tak to mam tylko Panel Sterowania Nvidia.
A w programie GeForce Experience możesz zmienić ustawienia na zalecane dla Shifta 2? I ile FPSów masz przy maksymalnych ustawieniach?
Mam nfs MW 12 który na średnich 30 FPS trzyma około oraz Warface na minimalnych tak z 40-50 FPS
A masz na tym komputerze zainstalowane inne, ale równie lub bardziej wymagające gry? Jeśli tak to jakie i jak chodzą?
Obecnie mam tylko jedną kartę graficzną.
Taka mała uwaga, temat jest założony jako o serii Underground 2 a mówisz o problemie w Shifcie xD co do problemu to popieram to co mówi Inventer.
Jeśli masz 2 karty graficzne, to kliknij na skrócie prawym, z listy wybierz "uruchom z procesorem graficznym" i potem wybierz nVidię.
na tym to się nie znam ale raczej tak
A czy masz w tym komputerze także zintegrowaną kartę graficzną? Czy obok sterowników nVidii masz też zainstalowane sterowniki Intela do karty graficznej?
To jest Komputer taki Biurowy trochę.
To jest laptop, zgadza się?