Czyli gra jest dość mocno regionalizowana, skoro tylko EA potrafi pomóc. Nie przypominam sobie podobnych sytuacji ze starszymi grami. Ale dobrze, że udało się rozwiązać problem :)
Lol, myślałem że już dzwoniłeś do nich i nic nie zrobili, dlatego pytałeś się nas o radę :P mogłeś od razu to zrobić :P
Problem rozwiązany!! Skontaktowałem się z advisorem online z EA supporty i w 5 min zmienił region mojej gry na PL przy czym stan gry został zachowany :)))
Dzięki jeszscze raz za pomoc panowie....
Niestety taka sama wielkość. Jeszcze świata mi ewentualnie ustawienie językowe Origin, język w ustawieniach NFSa (jeśli jest tam zakodowany). Plik ustawień znajduje się w Dokumentach. Trzeba dodać rozszerzenie txt.
Mój exe:
You do not have access to view attachments
Skoro płyty są tak regionalizowane, to może jeszcze porównajmy exe - kliknij prawym właściwości i podaj rozmiar co do bajta. Czasami tam są zapisane wersje czy ma być Deluxe czy nie, więc może i w tym przypadku jest z językami.
dzieki bede dalej z tym walczyc..naprawde spora zagwozdka.... :)
UPDATE
Dziwna sprawa. nawet po zmianie w rejestrze nie przyjmuje polskiej wersji. Inne z łatwością można zmienić w rejestrze....Ciekawe gdzie jeszcze moga byc pliki odpowiedzialne za zmianę jezyka.....
Jeszcze jeden pomysł..wrzuć może pliki z katalogu DATA - zajmuja 200+ kb
initfs_Win32
layout.toc
i jeszcze z katalogu Win32 - tez zajmuja malutko
globals.sb
ui.sb
chunks 0-2.sb
i to by było na tyle z moich pomysłów...dalej nie wiem co jeszcze podmienic. Jeszcze raz dzieki
Wszystkie pliki .toc z katalogu Win32.
Tak zgadza sie. Chyba juz wiem o co biega. Jestem w fazie testow i dam znac co jeszcze potrzebuje :) Ale jestem prawie pewien ze musze miec pliki TOC z katalogu win32. Zajmuja one 6 MB. Jest ich 13. Ktos moze je spakowac i podeslac chocby na maila ?
aaa i jeszcze toc z katalogu levels. Sa tam dwa podkatalogi i w nich sa po jednym pliku toc
A zmieniłeś locale w rejestrze? HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->(jeśli win64bit Wow6432Node)->Origin Games-> i tu szukasz gdzie jest Need for Speed. Znajdujesz rekord "Locale" i zmieniasz wartość na "pl_PL".
EDIT: I tak, polskie pliki językowe zajmują bardzo mało, bo to są tylko pliki tekstowe, nie ma przecież polskiego dubbingu.
W mojej wersji (PL) plik loc zajmuje prawie 390 MB po rozpakowaniu - w archiwum w drugim poście umieściłem wszystkie pliki z tego folderu, więc tutaj nie bardzo jest już co dosłać.
Już mam NFSa, więc zobaczymy co da się zrobić ;)
No wiec same pliki sb and toc nie wystarcza, gdyz sa to spakowane pliki. Główne pliki znajdują się w katalogu X:\Program Files (x86)\Origin Games\Need for Speed\Data\Win32 - sa to luźne plik, które gra rozpakowuje z katalogu LOC i własnie tych plików bym potrzebował jednakże Zajmuja one 945 MB
Super. Czekam więc cierpliwie.. Zobaczymy czy tym razem uda się odpalić po"naszemu "
W weekend będę miał dostęp do komputera, to wyślę.
Pełne pliki to znaczy PL razem z RU?