Witam zastanawiam się nad kupnem telefonu mam do wyboru:
Smartfon Samsung Galaxy S6 Edge 64GB Czarny
Smartfon Sony Xperia Z5 Compact E5823 Czarny
który osobiście byś wybrał telefon ? czekam na propozycje, dzięki :)
// Milex1977
Poprawiona nazwa tematu
Tanie Projektowanie stron !!
GG: 7450843
Z5 bo jest pro elo <3
S6 spowolni Ci po pól roku #NIEPOLECAMTOUCHWIZA
Ja również bardzo szczerze polecam Z5 :)
Z5 ma Snapdragona 810 i niezależnie jak Sony sobie z nim poradziło, i tak będzie throttling. I może się grzać.
S6... Polecałbym Ci S7, bo ma wszystko co miał S5 plus zachowuje nowy design i dużo lepsze wykończenie. Sam posiadam S5 i mimo, że TouchWiza zawsze da się po pewnym czasie zapchać, to jednak Samsung tworzy najbardziej praktyczne i użyteczne na co dzień flagowce. Po pierwsze - przyciski pod ekranem z czytnikiem linii w home. Po drugie - i najważniejsze - AMOLED. Raz wybierzesz smartfona z tym ekranem i nie będziesz sobie wyobrażać przesiadki na jakikolwiek LCD. Przepaść w kolorach i czerni jest przeogromna.
Jakość wykonania obu modeli jest ta sama, bardzo podobne materiały - ale S6 lepiej leży w dłoni plus - co ważne - ma LEPSZY aparat od Z5 mimo na papierach gorszej matrycy. Aparaty Xperii są przereklamowane i wcale nie tak dobre jak mogłoby się wydawać.
Do tego - TouchWiz jest dużo bardziej praktyczny i intuicyjny niż nakładka z Xperii. Nie wiem czemu, ale ta z Xperii wydaje mi się jakaś taka okrojona.
Plus Xperia Z5 to ostatnia "zetka" - ceny polecą teraz w dół, bo Sony wprowadza linię Xperia X.