Re: NFS Heat - temat ogólny @PolishHunter
Rozwiązania z poprzednich części (MW2005 + Carbon) co do policji były dobre, a nawet bardzo dobre. Ciekawe jak to rozwiążą w tej części: wrócą do tego systemu i będzie łatwiej, czy "high risk" będzie wiązać się z natychmiastową utratą samochodu? Z drugiej strony seria stałaby się hardcorowa, przez co "niedzielni" gracze byliby poszkodowani, a tego Ghost na pewno nie chce. Co do walk w kanionach, tak jak napisałeś, to raczej odpada, chociaż zbyt wcześnie żeby cokolwiek powiedzieć w tym momencie, bo pokazali nam naprawdę mało. Cinematiki, jeden screen z UI i tapety to za mało żeby spekulować niestety :/
Sam mocno zastanawiałem się jak rozwiążą kwestię eventów za dnia i nocą. Czy miały by się zmieniać w czasie rzeczywistym? Czy wszyscy na serwerze będą widzieć to samo?
Notka devów na reddicie rozwiała moje wątpliwości: przy wychodzeniu z garażu mamy możliwość wyboru jazdy o danej porze. Lubisz "Undergroundowy" styl? Włącz sobie noc. Chcesz odpocząć i pobawić się na torach? Śmigaj za dnia. Fajne rozwiązanie. Policja będzie obecna podczas jazdy dowolnej i za dnia będzie mniej agresywna, nocą zaś "nie będzie grać fair". Zastanawia mnie też stwierdzenie "zostaw ich, a oni zostawią Ciebie". Co to może oznaczać?
PS. postowanie na forum niczym przy oczekiwaniu na wyjście Carbona... Ohh, piękne czasy, wracają wspomnienia