Re: Need for Speed Payback - ogólnie Prezentacja Payback na EA Play wywołała u mnie z początku mieszane uczucia. Bardzo mnie wkurzyło, że praktycznie nic nowego o grze się nie dowiedzieliśmy. To było tylko rozwinięcie zwiastunu.
Pomysł na fabułę jest mega ciekawy. Jest mnóstwo skryptów i jest to raczej naciągane (np. Mustang nie może dogonić superszybkiej ciężarówki albo Infiniti jadące na czołówkę z Mustangiem, którego po chwili nie ma), ale podoba mi się ta dynamika. Najbardziej wkurza mnie to, że tak łatwo rozwalić te nielekkie Challengery, auta wrogów powinny być jednak bardziej wytrzymałe. Muszą to lepiej zbalansować. Crash Cam aut członków Familii mnie nie irytują, bo...
... wiem, że tylko wtedy się pojawią i w sumie pasują one do fabuły. OGROMNIE się cieszę, że wreszcie znika crash cam, gdy to my się rozbijemy!
Nigdy nie byłem tego zbytnim zwolennikiem, ale w NFS 2015 to było tak fatalnie wykonane, że wołało o pomstę do nieba.
Tuning oczywiście daje radę, szczególnie interesujące są Super Buildsy, które możemy zastosować w porzuconych autach. Jak dowiedziałem się, że model jazdy nawiązuje do The Run i 2015, to jestem dobrej myśli. Wróci tuning prowadzenia i to bardziej ulepszony, więc myślę, że pod tym względem będzie świetnie.
Zdecydowanie czekam na więcej konkretów z gry, bo czuję lekki niedosyt.