Re: Need For Speed PC - znikające tekstury Czasami jest tak, że brakuje RAMu i wtedy system zrzuca część zawartości do SWAP. Dysk może nie wyrabiać jednocześnie czytając pliki gry i zwalniając część RAMu.
Re: Need For Speed PC - znikające tekstury Co do konieczności podobieństwa obu kości RAM - jeżeli jedna będzie mocniejsza, to zmniejszy częstotliwość do tej słabszej ale i tak lepiej kupić tą samą bo po co przepłacać
Re: Need For Speed PC - znikające tekstury Dysk chodzi normalnie, nie słychać żeby nie wyrabiał.
Czyli nie jestem sam z tym problemem Poczekam do jakiejś aktualizacji, jak będzie to samo to kupię RAM , bo i tak już od jakiegoś czasu się do tego przymierzam
Re: Konfiguracje PC vs FPS - i5 4460
- Intel HD Graphics
- 4 GB RAM
- Win 7 Home Premium
Najniższe możliwe ustawienia 12-15FPS'ów przy odpalaniu gry. Około 3-5FPS'ów w menu głównym, a przy jeździe dowolnej komputer się restartuje bo się przegrzewa przez duże przeciążenie podzespołów.
Re: Need For Speed PC - znikające tekstury Możliwe też, że dysk nie wyrabia. Miałem podobny problem z dyskiem przy graniu w MW2012 i Rivals. Wymiana kabla SATA oraz przełożenie slotów pomogło, ale tak jak wyżej, RAM też odpowiada za wczytywanie tekstur i mapy, więc stawiam na pamięć.
xKajzerGaming007 Odpowiedział(a) w Konfiguracje PC vs FPS
9 lata temu ( 10-03-2016 22:04 )
Re: Konfiguracje PC vs FPS GTX 960 2GB
i3 4330
8gb ram
Wszystko na full prócz:
-Textury na wysokie
Re: Need For Speed PC - znikające tekstury To jest wersja beta (Patrząc co się dzieje). Posiadam 8 GB RAM'u i mam dokładnie to samo, poczekaj na jakieś aktualizacje i może to naprawią.
Re: Need For Speed PC - znikające tekstury Tu bardziej chodzi o pojemność pamięci a nie o jej taktowanie. Do gry potrzeba zdaje się minimum 6GB, a jeżeli masz jedną kość 4GB i wolny slot to możesz dokupić jeszcze raz 4GB i RAM będzie ci działał dwukanałowo.
Re: Need For Speed PC - znikające tekstury Dzięki za odpowiedź Tak właśnie myślałem. Da się jakoś przyspieszyć taktowanie, czy pozostaje ostateczność - zakup nowej pamięci?
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Serwis NFSPolska.pl używa plików cookie do przechowywania informacji o sesji i analizowania danych w celu zapewnienia użytkownikom lepszej wrażeń z portalu.