Re: Wrażenia z bety NFS'15 Zwiedziłem całe miasto i znalazłem też rozwiązanie pory dnia. Gdy pojedziemy w góry robi się trochę jaśniej. Gdy zjedziemy do dzielnicy jest ciemno. Bardzo fajne są znajdźki tylko, że za łatwo się je znajduje. Pojawiają się na mapie, gdy jesteśmy w pobliżu.
Znajdźki:
- pickupy z darmowymi częściami samochodowymi (potem w garażu możemy je zamontować albo sprzedać)
- donuty (miejsca, w których musimy kręcić bączki)
- foto (podjeżdżamy w zaznaczone miejsce i robimy snapshota)
Typy wyścigów:
-Circuit Race
-Drift Contest
-Drift Trial
-Sprint Race
-Time Attack
-Time Trial
-Touge
-Gymkhana
-Drift Train
Pograłem trochę i powiem tak - mam mieszane uczucia. Ogólnie gra nie sprawia takiej radości jaką powinna. Sterowanie jest męczące a grafika... też męcząca.
Sterowanie - być może trzeba dłużej posiedzieć przy tuningu sterowania, aby dostosować do swoich upodobań. Gdy suwak przesunąłem maksymalnie na drift wystarczyło lekko ruszyć gałką, aby auto wchodziło w zakręt poślizgiem. Gdy auto jest na gripie nie da się jeździć xD Jest mało zwrotne i ciężkie. Zdecydowanie przyjemniej było przy nastawieniu na drift.
Grafika - ciemność i wszędzie mocne, kolorowe światła... blur, blur, blur. Po pewnym czasie to męczy. Jednak muszę przyznać, że grafika i tak robi wrażenie
Podobno w ostatecznej wersji grafika ma być poprawiona (być może konsolowcy dostaną opcje wyłączenia tego bluru).
W sumie nie wiem o czym mogę jeszcze napisać - pytajcie
PS Mogę powiedzieć jedno - nowy NFS ma klimat, nie jest jak poprzednie części "bezpłciowy"